Bursa Büyükşehir Belediyesi ramazan hazırlıklarını tamamladı.

Büyükşehir Belediyesi, 11 ayın sultanı ramazan ayının en güzel şekilde yaşanması için hazırlıklarını tamamladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ramazan için Merinos Park’ta yapılan son hazırlıkları yerinde inceledi. Altepe, “Ramazan, rahmet ve bereket ayı. Tarih başkenti, kültür ve medeniyet şehri Bursa’da Ramazanın en güzel şekilde yaşanması hedefimizdi. Bu yıl da ramazanı en iyi şekilde değerlendirmiş olacağız. İnşallah ağız tadıyla bayrama ulaşır ve bayramı da hep birlikte idrak ederiz” dedi.

‘Şehr-i Ramazan’ programını anlatan Başkan Recep Altepe, her gün 12 bin kişiye iftar yemeği verileceğini, Fevzi Çakmak Caddesi’ndeki Aşevi ile Emirsultan, Görükle Uludağ Üniversitesi, Alemdar Mahallesi, Çınarönü Mahallesi, İlahiyat Fakültesi, Tayakadın Mahallesi, Kızılay Yurdu ve çeşitli ilçeler de olmak üzere Bursa’da 10 ayrı noktada vatandaşlara iftar verileceğini söyledi. Başkan Altepe, ramazan ayında Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından 17 ilçede belirlenen toplam 60 bin ihtiyaç sahibi vatandaşa da erzak dağıtılacağını sözlerine ekledi.

Başkan Altepe, ramazanın nabzının bu yıl da 260 bin metrekarelik Merinos Parkı’nda atacağını söyleyerek, “Merinos ve diğer bölgelerde, ramazanın ruhuna uygun şekilde sohbetlerden ortaoyunlarına kadar her türlü faaliyet gerçekleştirilecek. Merinos Parkı’nda kurulan ve teravih namazlarının açık alanda kılınacağı mescidimiz yaklaşık 5 bin kişiye hizmet verebilecek. Vatandaşlarımız açık alanda teravih namazını eda edebilecekler” dedi.

Başkan Altepe, tarihi Namazgah’ta da ramazan boyunca teravih geleneğinin yaşatılacağını söyledi. Altepe, “Merinos’ta teravih namazının ardından alanda Hüseyin Goncagül ve ekibi etkinliklerini sürdürecekler. Orta oyunu, meddah, ilahiler, çocuk tiyatrosu ve çeşitli yarışmalar olacak. Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Ramazan’a özel tiyatro oyunlarını 17 ilçede sürdürecek. Merinos Parkı başta olmak üzere yine değişik noktalarda da Kur’an-ı Kerim tilavetleri devam edecek. Aykut Kuşkaya, Grup Tillo, Uğur Işılak, Mehmet Kemiksiz, Mustafa Cihat gibi sanatçılar da konserler verecek” şeklinde konuştu.

Gönül Sohbetleri programlarının Ömer Tuğrul İnançer, Engin Noyan, Prof. Dr. Mim Kemal Öke ve Prof. Dr. Mehmet Emin Ay gibi isimlerin iştirakiyle gerçekleşeceğini anlatan Başkan Altepe, “Kadir gecesinde de Prof. Dr. Mehmet Emin Ay ile özel bir program gerçekleşecek. Kadir gecesinden bir gün önce ‘Kudüs gecesi’ gerçekleştirilecek ve Grup Genç Bursalılarla olacak. Her perşembe ‘Dini Sorularla Fetvalar’ programında vatandaşlar sorularına cevap bulacaklar” ifadesini kullandı.

Alanda kurulacak çocuk oyun çadırında da Karagöz Hacivat Gölge Oyunu Gösterisi, Oyuncu Anne Merve’den Hikayeler ve bilimsel gösteriler gibi özel faaliyetlerin de düzenleneceğini kaydeden Recep Altepe, bütün hazırlıkların yapıldığını söyledi.