Rotary 2440. Bölge 2016-2019 dönemi Rotary Vakfı Başkanı Dr. Reha Akın, Rotary Vakfı’nın desteği ile bölge kulüpleri tarafından sürdürülen bir yıllık çalışmalarını anlattı. Yazılı bir açıklama yapan Dr. Reha Akın, Bölgedeki Rotary Kulüplerinin yurt dışındaki Rotary kulüpleri ile ortaklaşa hazırladıkları projelere Rotary Vakfı’ndan 200 bin dolarlık mali destek bulduklarını söyledi.

Uluslararası Rotary’nin 1905 yılında kurulduğunu kaydeden Dr. Reha Akın, Rotary’nin dünya genelinde yaptığı projelere finans desteği vermek için 1917 yılında Rotary Bağış Fonu’nun kurulduğunu ve 1928 yılında da bu fonun kurumsallaştırılarak Rotary Vakfı’na dönüştürüldüğünü söyledi. Dr. Akın, 100 yıldır faaliyet gösteren Rotary Vakfı’nın 1 Milyar doların üzerinde mali gücü olduğunu belirterek bu kaynağın tüm dünyada Rotary Kulüplerince hazırlanan projelere harcandığını belirtti.

Dr. Reha Akın, Rotary 2440. Bölge Federasyonu Rotary Vakfı Komitesi’nde Güzelyalı Rotary Kulübü Geçmiş Dönem Başkanı Melih Uçar, İzmir Rotary Kulübü Geçmiş Dönem Başkanı Fevzi Tavus ve Didim Rotary Kulübü Geçmiş Dönem Başkanı Mithat Sucuoğlu ile birlikte görev yaptıklarını söyledi. Bölgedeki Rotary kulüplerinin hazırladıkları projelere ABD, Avustralya, Kanada, Finlandiya, Yunanistan ve Almanya’daki Rotary Kulüpleri’nden de destek verdiğini vurgulayan Dr. Reha Akın, "Bölgemizdeki kulüplerimiz tarafından hazırlanan ve yurt dışından kardeş Rotary kulüplerinden destek aldıkları projelerine Rotary Vakfı 500 bin dolarlık katkı koydu" dedi.

Dr. Reha Akın, 2016 son 1 yılda Rotary 2440. Bölge Federasyonu’ndaki kulüplerce başlatılan projelere Rotary Vakfı tarafından 200 bin dolar katkı yapıldığını söyledi. Dr. Akın, kulüplerin katkıları ile projelerin maddi değerinin 500 bin dolara ulaştığını belirterek şu bilgileri verdi:

"Nilüfer Rotary Kulübümüz, Bodrum, Fethiye, Turgutlu, Çakabey, Buca, Seferihisar ve Gaziemir Rotary Kulüpleri ile işbirliği yaparak 9 Eylül Üniversitesi Hastanesine göz ameliyatı ünitesi kazandırdı. Yine Yeşil, Bodrum, Balıkesir, Kuşadası, Fethiye ve Marmaris Rotary kulüplerimiz Nijerya’daki okullara sağlıklı içme suyu götürmek için proje başlattılar. Yine Kanada ile Türkiye arasında Toronto Üniversitesi iş birliği ile ülkemizdeki ve Kanada’daki100 doktor ve 100 hasta bakıcısına hastalarla iletişim kurma eğitimi verilecek."

Rotary 2440. Bölge Federasyonu’ndaki kulüplere seslenen Dr. Reha Akın, Rotary Vakfı’nın Rotary’nin Ulusal ve Uluslararası projelere mali destekler verdiğine dikkat çekti.