Mevlana-Ulus Kentsel Dönüşüm alanında incelemelerde bulunan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilk etap kapsamında yapılacak 850 konutun 2018’de hak sahiplerine teslim edileceğini ifade etti.

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Mevlana Ulus Kentsel Dönüşüm alanında incelemelerde bulundu. Devam eden çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Edebali, bu projeyle ‘Yeni Yıldırım’ yolunda en önemli adımlardan birisinin atıldığını söyledi. Mevlana Ulus Kentsel Dönüşüm Projesi için ilçe tarihinin en büyük ihalesinin yapıldığını aktaran Yıldırım belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Göreve talip olurken aynı zamanda Yıldırım’da yapılabilecek en zor işe talip olarak, kendimize şehrin plansız yapılaşmasını ortadan kaldırmayı misyon edindik. Bu doğrultuda, bu güne kadar dönüşüm için mutfakta yaptığımız çalışmaları büyük ölçüde tamamladık. 2017 ve 2018 ise uygulama yılı olacak. Yapımlarına başlanan Mevlana-Ulus Kentsel Dönüşüm Projesi, Sular Vadisi Doğa Parkı ve Spor Kompleksi gibi dev yatırımlar bunun göstergesi” dedi.

Vatandaşların, kentsel dönüşümün nasıl olması gerektiği ile ilgili tüm detayları Mevlana-Ulus Projesi’nde göreceğini de dile getiren Başkan Edebali, “İnsanlarımızın aklında hiç bir tereddüt kalmayacak. Hemşerilerimiz müsterih olsun. Dönüşüm çalışmalarımız alanlarında uzman ekipler tarafından hiç bir detay göz ardı edilmeden şehrin 30 yılı, 50 yılı düşünülerek yürütülüyor. İnsanlarımız kesinlikle mağdur olmayacak. Dönüşüm felsefemizin temeli, bu güne kadar zor şartlar altında bu bölgede ikamet eden insanlarımıza yine aynı bölgede hayat standartları yüksek bir yaşam alanı sunmaktır” diye konuştu.

Bir taraftan inşaat çalışmaları devam ederken diğer yandan da uzlaşma görüşmelerinin de sürdüğünü belirten Başkan Edebali, “Projenin resmi temel atma töreni 4 Nisan’da Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaeski, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve vatandaşlarımızın katılımıyla atılacak. Proje etap etap devam edecek. İnşaatına başladığımız 850 daireyi önümüzdeki sene hak sahiplerine teslim edeceğiz. Proje tam anlamıyla tamamlandığında, yeşil alanlarıyla, spor merkezleri ve sosyal tesisleriyle Bursa’ya ve Türkiye’ye örnek teşkil edecek bir şehir ortaya çıkacak” ifadelerini kullandı.

Bursa’nın birinci dereceden deprem bölgesinde olduğunu hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, projelerin her aşamasında bunu göz önünde bulundurduklarının altını çizerek, “İnşaat sahamızda yaptığımız zemin etütleri neticesinde zemin güçlendirilmesi gerektiği görüldü. Bu bağlamda zemin ıslah edilmesi için 14 metre derinliğe kadar inerek jet grout çalışması gerçekleştiriyoruz. Böylece olası bir orta veya yüksek şiddetli deprem anında zeminde meydana gelecek sıvılaşmayı minimize etmek için zemin ıslah çalışması yürütüyoruz. Burada güvenli, yaşam standartları yüksek bir şehir doğuyor” dedi.