Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, Biga Engelliler Derneği üyeleri ile Biga Şehir Parkı’nda kahvaltıda bir araya geldi. Başkan Işık, sevgi izi bileklik projesiyle ilgili bilgiler verdi.

Kahvaltıya Başkan Işık’ın eşi Ruhan Işık, Biga Engelliler Derneği Başkanı Havva Bacak, dernek yöneticileri, engelliler ve aileleri ile Biga Belediyesi Psikolojik Danışmanı Ece Nur Öztürk katıldılar.

Kahvaltı sonrası katılımcılara hitaben konuşan Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, dernek ile birlikte planladıkları Sevgi İzi Bileklik Projesi’ni de anlattı. Başkan Işık, "Biga Engelliler Derneği yönetimimiz ve Emniyet Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler sonucunda Sevgi İzi Bileklik projesini hayata geçirmeye karar verdik. Bu projeyle her hafta birinin başına gelen bir kayıp vakalarının risklerini en aza indirmek istiyoruz. Arkadaşlarımız 4 grup tespit ettiler. Bunlar; Down sendromlular, Otistikler, alzheimer hastaları ve zihinsel engelliler. Bileklerin üstünde engel grupları ve o gruplara verdiğimiz numaralar olacak. Bu bileklik sayesinde kayıp vakalarında kaybolan yakınlarımıza ulaşmamız kolaylaşacak. Sizlerin de bunlarla ilgili önerileriniz olursa, bunları da seve seve yerine getiririz. Bizler Biga’nın bütün sorunlarıyla ilgilenmek ve çözmek için buradayız. Bugüne kadar derneğimizin her isteğine yanıt verdik" dedi. Şehir parkına ’engelsiz oyuncak’ koymak istediklerini de söyleyen Başkan Işık, bu oyuncağın ne olacağına ise dernek üyelerinin karar vermesini istedi. İsmail Işık, belediye olarak engelli vatandaşlara psikolojik destek vereceklerini de belirtti. Başkan Işık’ın konuşmasının ardından çay eşliğinde sohbet devam etti.