Çanakkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Biga Devlet Hastanesinde Sosyal Çalışmacı Tuğba Çetin göreve başladı.

Biga Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Akif Zaloğlu, “Tıbbi Sosyal Hizmet, ayakta ya da yatarak tedavi gören hastaların tıbbi tedaviden etkili bir şekilde yararlanması, sosyal sağlığın korunması ve geliştirilmesi, tedavi sürecinde hastanın ailesi ve çevresi ile ilişkilerinin düzenlenmesi, tedavi sürecini etkileyen psikososyal ve sosyoekonomik sorunların zamanında çözümlenerek, sosyal işlevselliğini yeniden kazanması amacıyla yürütülen sosyal hizmet uygulamasını kapsar. Hastanemizde Sosyal çalışmacının göreve başlamasıyla artık tesisimizde hasta ve yakınlarına multidisipliner bir yaklaşımla hizmet verilecektir. Göreve yeni başlayan arkadaşımıza iyi çalışmalar diliyor, Biga halkına da hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

1994 Manisa doğumlu Tuğba Çetin, 27.05.2016 tarihinde Anadolu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümünden mezun olduktan sonra 23.03.2017 tarihi itibari ile Biga Devlet Hastanesinde Sosyal Çalışmacı olarak göreve başladı.