Biga’da Cumhuriyet Bayramı’nın 93’üncü yıl kutlamaları büyük bir coşkuyla gerçekleşecek. Resmi törenlerin yanı sıra Biga Belediyesi’nin hazırladığı etkinliklerle ve halkın katılımıyla bu coşku artacak.
Aynı zamanda Güney Marmara’nın en büyüklerinden olan Şehir Parkı’nın açılışı da 29 Ekim 2016 günü saat 15.00’te gerçekleştirilecek. Aynı gün saat 19’da Fener Alayı yürüyüşü ve Saat 20.30’da Belediye Meydanı’nda Bora Duran Halk Konseri yapılacak. Şehir Parkı açılışı etkinlikleri ise 29 Ekim Cumartesi başlayacak ve 30 Ekim Pazar günü sona erecek.
Cumhuriyet Bayramı’nın 93’üncü yıldönümü nedeniyle bir açıklama yapan Biga Belediye Başkanı İsmail Işık; “Cumhuriyet milli iradeye dayalı devlet düzenidir. Demokrasi ise Cumhuriyet’le en uyumlu yaşam biçimidir. Demokrasi ve Cumhuriyet birbirinden güç alır ve birbirine değer katar. Demokrasi için sandık şarttır ama yeterli değildir. Bir rejimin demokrasi olabilmesi için özgür ve dürüst seçimlerin yanı sıra kuvvetler ayrılığı, hukuk devleti, çoğulcu ve katılımcı bir siyasi yapı da gereklidir. Çünkü demokrasi çoğunluğun yönetme, azınlığın var olma hakkı demektir. Özetle demokrasi tüm hak ve özgürlüklerin güvence altına alındığı rejimin adıdır. Cumhuriyet’i yaşatmak, yöneteni ve yönetileniyle herkesin sorumluluklarını, hiçbir kuşkuya yer bırakmadan yerine getirmesiyle başarılabilecek bir hedeftir. Bu anlamda bizler bu milletin temsilcileri olarak karalılıkla ülkemiz ve Cumhuriyetimiz adına sorumluluklarımızı yerine getirmeyi sürdüreceğiz. Cumhuriyet’in devrimci ve aydınlanmacı ruhunu ilk günkü coşkuyla sürdürmesi için çalışmak gelecek nesillere karşı sorumluluğumuz ve milletimize karşı borcumuzdur. Bu duygu ve düşüncelerle benzeri olmayan bir mücadelenin zaferle sonuçlanmasını sağlayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimiz ve gazilerimizi saygı ve gönül borcuyla anıyorum. Biga’mızda Cumhuriyet’imizi adına yakışır şekilde kutlayacağız. Cumhuriyet’imizin 93’üncü yılında Güney Marmara’nın en büyüklerinden şehir parkımızı halkımızla birlikte açacağız. Aynı gün halkımızla birlikte Fener Alayı yürüyüşünde bir araya gelecek ve Cumhuriyet’imiz için yürüyeceğiz. Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinliklerimizi bu yıl Şehir Parkı’mızın açılışıyla birlikte gerçekleştirecek ve bu özel güne yakışır kutlamalara imza atacağız. Tüm halkımızı bu coşkuya katılmaya bekliyorum” dedi.