Çanakkale Milli İrade ve Demokrasi Platformu üyeleri, Suriye’deki iç savaşın en yoğun yaşandığı Halep’te yaşamını kaybeden Suriyeli Müslümanlar için basın açıklaması yapıp, dualar okudu.
İskele Meydanı’nda toplanan Çanakkale Milli İrade ve Demokrasi Platformu üyeleri, Halep’te yaşamını kaybeden Suriyeli Müslümanlar için basın açıklaması yapıp, dua okudu. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) misafir öğrencilerinden Amer Savan ile Semavel Dib grup adına basın açıklaması yaptılar.
Çanakkale Savaşı’nda sayısız Suriyeli şehidin yer aldığı belirten Amer Savan, "Tüm zorluklara, tüm baskılara yokluklara ve imkânsızlıklara rağmen kararlı bir şekilde süren Suriye kıyamı adeta destanlaşan bir direniş olmaya devam ediyor. Biliyorsunuz ki uluslararası dayatmalara, hunharca katliamlara, baskı ve işkencenin her türlüsüne, yokluklara, imkânsızlıklara ve binlerce şehide rağmen kararlı bir şekilde sürdürülen Suriye kıyamı adeta destanlaşan bir direniş olmaya devam ediyor. Zulüm ve gaddarlığı kelimelerle izah edilemeyecek, işkence ve katliamlara dair fotoğraflarına bakmaya bile dayanamadığımız zulümler, vahşi Esed diktatörünün liderliğindeki Baas rejimine karşı, Suriye’de ki halk tarafından 15 Mart 2011’de Derea’da başlatılan direniş, 6. yılına girdi. Ancak 6. Yılına giren bu direniş Suriye de sadece Esed ile mücadele etmekle kalmıyor, aynı zamanda bütün yerli ve küresel şer odaklarıyla mücadele etmeye çalışıyor. Suriye de izzeti zillete tercih edip kıyama kalkan Suriye halkı kıyamın başladığı günden beri çok zor ve kısıtlı imkânlarla mücadelesine devam ediyor. Zalimler, katiller, ikiyüzlüler eninde sonunda yenilecektir! Elbette bir gün Esed despotu da tarihin lanetli çöplüğündeki yerini alacaktır. Esed ve avenesi İran, Hizbullah, Rusya ve bilumum yalakaları bugün olmasa bile yarın ukbada mutlaka ama mutlaka ateşi boylayacaktır! Ve güzel akıbet elbette her koşulda hakkı ve adaleti ayakta tutmaya azmeden inananların olacaktır. Ey aziz Halep halkı, alçakça ve şerefsizce bombardımanlara ve dünyanın ikiyüzlü tutumuna rağmen şehadet kefenini kuşanarak mevzilerini terk etmeyen, kararlılıkları, fedakârlıkları ve adanmışlıklarıyla zulme direnen onurlu halk; Müsterih olun, sabır edin. Allah’a and olsun ki cennet sizi bekliyor! Ve düşmanlarınızı cehennem" dedi.
Basın açıklaması yapılan duaların ardından son buldu.