Çanakkale Boğazı ile adalar arasındaki deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş, Mevlid Kandili dolayısıyla 19 Aralık’a kadar gemilerinde yazar ve çizer Hasan Aycın’ın ’Çizgilerle Hadis Şerif’ karikatürlerini sergileyecek.
Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)’in doğum gecesi olan 11 Aralık Pazar’ı 12 Aralık Pazartesi’ye bağlayan gecenin, Mevlid Kandili olması dolayısıyla, Çanakkale’nin deniz ulaşım şirketi GESTAŞ, gemilerinde sergi düzenledi. Bugünden itibaren gemilerde yer alan, Mevlid Kandili temalı sergide, yazar ve çizer Hasan Aycın’ın çizgileriyle resmettiği, hadislerinin yer aldığı karikatürler gösteriliyor. Gestaş yolcuları, Çanakkale Boğazı’nda Lapseki-Gelibolu, Çanakkale-Eceabat ve Çanakkale-Kilitbahir; adalarda Geyikli-Bozcaada, Kabatepe-Gökçeada hattında 10 gün boyunca Hasan Aycın’ın karikatürlerini görme imkanı bulabilecek.

GESTAŞ iskelesinde de sergilenmişti
Peygamber Efendimizin Hadis-i Şeriflerini farklı çizgileriyle resmeden Hasan Aycın’ın karikatürlerinde, komşuluk ilkelerinden namaza, selamlaşmadan güzel ahlaka kadar pek çok konuda sözleri çizgilerle hayat buluyor. Yenikapı Metrosu, Taksim Metrosu, kent meydanları, okullar gibi alanlarda vatandaşlara, öğrencilere sunulan karikatürler, Çanakkale’de ilk kez Ramazan Bayramı’nda GESTAŞ Çanakkale İskelesinde sergilenmişti.
İlk çizgisi 3 Şubat 1978 tarihli Yeni Devir gazetesinde yayımlanan Hasan Aycın, Yeni Devir, Yeni Şafak, Mavera, Aylık Dergi, Gül Çocuk, Mavi Kuş, İslâm, Kadın ve Aile, Inquiry, Kardelen, Yedi İklim, Kayıtlar ve Kitap Postası’nda çizgileriyle birçok kişiye ulaştı.