Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Biga İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Toplumsal Uyum ve Barış Topluluğu(TUBAT) tarafından Kadının gücü zirvesi düzenlendi.

Didem Yaman amfisinde düzenlenen zirveye konuşmacı olarak Genel Yayın Yönetmeni ve Gazeteci Tuba Atav, İdeacoaching kurucu ortağı Devrim Aksu, Biga Kadın Kültür ve İşletme Kooperatifi (BİKAD) Kurucu ortağı Ayfer Baykal ve Dünya Avrupa Karate şampiyonu Milli sporcu Gülderen Çelik Albayrak katıldı. Genel Yayın Yönetmeni ve Gazeteci Tuba Atav yaptığı konuşmada, "Türk kadınının ne kadar güçlü olduğunu biliyoruz ama bazen zaman içerisinde kadınlarımız özgüven noksanlığı yaşayabilir, moralsiz olabilir yada gücünden emin olmayabilir. Biz kadınız, güçlüyüz, varız ve hep var olacağız" dedi.

Kadınların gücünün kollarında değil ruhunda olduğunun altını çizen Dünya ve Avrupa Şampiyonu Gülderen Çelik Albayrak , "Avrupa ve dünyadaki bütün rakiplerime karşı önce zekamı sonra kaslarımı geliştirdim. Her zaman rakiplerime karşı bir sıfır öndeydim çünkü tam kalbimin üzerinde Türk bayrağını taşıyordum. Yaşadıklarım o kadar kolay değildi. 22 sene sevda yaşadım, Türk bayrağını göklere çektirmek için. Çok güçlü olmak zorundaydım. Sadece fiziksel olarak değil psikolojik olarak da bedensel olarak da kalp olarak da. Ben kendimi her zaman şanslı hissettim. Sanki her gittiğim maçta bayrağım için mücadele edecektim. Çanakkale savaşına gidiyor gibi gittim. Hiç bir rakibimi alttan almak istemedim herkesin aklında kaldım, çıldırsınlar diye. Çünkü kalbimin tam üzerinde Türk Bayrağım vardı. Bu sevdayı anlatmak çok zor ve heyecan duyuyorum. Bir kadın isterse başaramayacağı hiç bir şey yok. Hayatımdaki en büyük iflasım bir şeye karşı isteğimi kaybettiğimde yaşayabileceğimi düşünüyorum. Geri kalan her şeyi kazanabilirim. İstediğim her şeye sahip olabilecek güce sahip olduğumu biliyorum. Mutluluk alanımı oluşturuyorum. Antrenmana ve başarıya zamanım kalıyor" dedi. Albayrak, kadına şiddet uygulayan erkeklerin el kaldırdığında yapmaları gereken hareketleri gösterdi.