AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Gelibolu’da vatandaşlarla buluştu. Turan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkında açıklamalarda bulundu.

Geçmiş dönemlerde yaşanan siyasi krizlere değinen Turan, “Bu ülke son 15 yıldır istikrarla, kısa zamanda tamamlanan projelerle tanıştı. Geçmiş dönemlere dönüp bir bakın. Tarihimiz siyasi krizlerden dolayı görevi biten hükümetlerle dolu. Bu ülke koalisyonlar ve siyasi krizlerden çok zarar gördü. İnsanlar maddi manevi kayıplar yaşadı. Bir gece batan bankalar, iflas eden esnaflar gördük. Bunlara son vermek için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini hayata geçirmek istiyoruz, sizlerden destek bekliyoruz” dedi.

Çok partili dönemden bu zamana kadar kurulan hükümetlerin yarıdan fazlasının bir yılın altında görev yaptığını belirten Turan, “Şu anda 65. hükümet görev yapıyor. Çok partili döneme geçeli 71 yıl oldu. Bu süre zarfında 35 hükümet 1 yılın altında görev yaptı. Bir yılda bu adam projeleri nasıl hayata geçirsin? Yetkililerin yerlerini öğrenene kadar, ekibi oturtana kadar 1 yıl geçer zaten. O yüzden tekrar bu tablolar yaşanmasın diye 17 Nisan sabahı güçlü hükümetlerin kurulacağı bir ülkeye merhaba diyeceğiz, buna inanıyoruz, sizlere güveniyoruz” ifadelerini kullandı.

Ziyarete MHP İlçe Başkanı eşlik etti

Gelibolu programına MHP ilçe başkanının da eşlik ettiğine dikkat çeken Turan, "Biz MHP ile yol arkadaşı bu yola çıktık. MHP ve AK Parti olarak bu yolda beraber yol yürümekten de keyif alıyoruz. Bakın şu anda bize MHP Gelibolu İlçe Başkanımız da eşlik ediyor. Kimileri gibi yol arkadaşlarımızdan utanmıyoruz, aksine bundan gurur duyuyoruz" dedi.