Çankırı Karatekin Üniversitesi ve Çankırı Valiliği tarafından ortaklaşa düzenlenen 21 Mart Nevruz Bahar Şenliklileri Uluyazı Kampüsü Fuar alanında düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Şenliklere Çankırı Vali Yardımcısı Murat Ertekin, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, İl Jandarma Alay Komutanı J. Alb. Halil Altıntaş, İl Emniyet Müdürü Fikri Yalman, İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker, Ilgaz Belediye Başkanı Arif Çayır, kurum müdürleri, STK temsilcileri, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşının okunmasının ardından, şenliklerin açılış konuşmasını Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı yaptı. Rektör Ayrancı, Nevruz’u, Batıda Adriyatik Denizinden doğuda Çin’e kadar uzanan büyük bir coğrafyanın bayram olarak kutladığını anlattı.

Bu coğrafyanın tarihte Türklerin kurduğu imparatorluklar zincirinin coğrafyası olduğunu dile getiren Ayrancı, “Bu geniş coğrafyada yaşayanların, birbiriyle ortak bağı kültürel değerler ve bu kültürün dili olan Türkçenin farklı lehçeleriyle belirginleşir. Türkçe bütün imparatorluk dilleri gibi başka kavimlerden kelime almaktan çekinmemiştir. Bunlardan biri de Nevruz kelimesidir. Farsça “nev ve rûz” kelimelerinin birleşimiyle “yeni gün” anlamına gelen Nevruz kavramı ortaya çıkmıştır.” diye konuştu.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı’nın konuşmasının ardından Protokol üyeleri tarafından demir dövüldü ve ağaç dikimi gerçekleştirilerek Nevruz ateşi yakıldı.

Çankırı Vali Yardımcısı V. Murat Ertekin ile Rektör Ayrancı, protokol üyeleri ve öğrencilerle birlikte Nevruz Ateşinin üzerinden atladılar.

Misafirlere ikram edilen etli pilav ve tatlının ardından şenliklere katılan öğrenciler, Yerel Sanatçı Nuri Özkan ve Grup Yaren’in canlı müziği eşliğinde hep birlikte halay çekip eğlendiler.