Çankırı Kent Konseyi, gerçekleştirdiği Ekim Ayı Olağan Toplantısı ile çalışmalara başladı. Kent Konseyi Başkanı Muzaffer Derelli, 15 Temmuz darbe girişimi sebebi ile etkinliklerin askıya alınarak vatan meselesine milletçe yoğunlaştıklarını kaydetti.
Ortak akıl oluşturarak şehrin sorunlarına çözüm arayan, şehir kimliğine yakışır işler için istişarelerde bulunan, kentteki çalışmaları diğer illere duyuran gönüllü şehir elçileri, Çankırı Kent Konseyi çatısı altında çalışmalarına devam ediyor. 15 Temmuz sonrası ilk toplantısını gerçekleştiren Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri, vatana ihanet girişiminde yer alanlar ve tarafları ile aynı safta hiç bir zaman yer almayacaklarını bildirdi.
Yürütme Kurulu Üyeleri tarafından açıklanan bildiride; “15 Temmuz vatana ihanet girişiminde, terör saldırılarında ve Suriye’deki operasyonlarda bayrağı, vatanı, milleti için canını esirgemeyen şehitlerimizi bir kez daha minnet ile anıyor, gazilerimize acil şifalar diliyoruz.
15 Temmuz darbe girişimi sonrası ülkemizde ve ilimizde milletçe el ele gönül gönüle bir araya geldik. Çankırı Kent Konseyimizin de 27 gün boyunca destek verdiği, birlik ve beraberlik içerisinde yürütülen demokrasi nöbetlerine katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz.
Kara bir leke olarak tarih sayfalarımıza geçen o geceden sonra her alanda hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını gün geçtikçe daha iyi anlıyoruz. Bu zor süreçten, millet olma bilincini ve coşkusunu daha ileriye taşıyarak çıkabileceğimiz aşikârdır.
Bizler, farklı düşünsek de aynı değerler için yaşayan bir milletin insanlarıyız. Tarihe baktığımızda görürüz ki; ülkemizin coğrafi konumu karşısında etrafımızın, iştahı kabarmış, gözü dönmüş hainler ile dolması maalesef kaçınılmazdır.
Türk Milleti, eğilmez duruşu ile dünyaya bir kez daha demokrasi dersi vererek tarihindeki yerini almıştır. Bundan sonraki süreç, bizim en büyük sınavımızdır. Çatışmaların hoşgörüye dönüştüğü, toplumsal kutuplaşmaların törpülendiği, toplumsal barışın ve demokrasinin devamının sağlandığı “Yeni ve Güçlü bir Türkiye” için herkesin gereken çabayı göstermesi gerekmektedir. Bu süreçte gösterilecek en küçük zaaf, telafisi mümkün olmayan zararlarla ülkemizi içerisinden çıkılması güç bir durumda bırakabilir. 15 Temmuz’da ortaya koyduğumuz duruş, birliktelik ve kararlılık; yeniden sarıldığımız öz değerlerimizde kendini bir kez daha bulmuştur. Bu kararlılığı sergileyen milletimize ve hemşerilerimize canı gönülden teşekkür ederiz.” ifadeleri yer aldı.
"Çankırı’da Her İş Huzur İçinde Yapılmalı"
Çankırı Kent Konseyi Yürütme Kurulu Toplantısı, Konsey Başkanı Muzaffer Derelli başkanlığında gerçekleştirildi. Yürütme Kurulu Üyelerinin yeter sayısı ile yapılan toplantıda Kent Konseyi Genel Sekreterlik görevine Funda Öz Zeğerek getirildi. Derelli, açılış ve yoklamanın ardından gündem tekliflerini alarak gelen önerileri değerlendirdi.
Genel değerlendirmeler yapan Derelli, “Çankırı’nın sorunlarını belirlemek ve çözmek, halkın ihtiyaçlarını gidermek için alınan kararlarla en doğru ve en güzelini yapmaya çalışıyoruz. Kent Konseyi olarak aldığımız kararlar, şehrimizde yapılan birçok projenin ilham kaynağı, başlangıç noktasıdır. Bu yüzden halkımızın bizi yönlendirmesi, istek ve önerilerini bildirmesi büyük önem taşıyor. 15 Temmuz itibari ile Çankırı’da her iş huzur içinde yapılmalı, uygulanan kararlara halkımız empati kurarak saygı göstermeli.” dedi.
Toplantı, dilek ve temennilerin ardından son buldu.