Çankırı Belediyesi Gençlik Spor Kulübü güreşçisi Emre Can Demirel, Bursa’da düzenlenen Balkan Şampiyonası’nda gümüş madalya alarak kariyerinin uluslararası ilk derecesini elde etti.
Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, tebrik ettiği genç güreşçiyi Kulüp Başkanı Mesut Aslan ile birlikte ödüllendirdi.
Başkan Dinç, “Başarıyı elde etmek için sadece minderde üstün gelmek yetmez, öncesinde çok çalışmak, çaba saf etmek ve hatta gecesini gündüze katmak gerekiyor. Emre Can kardeşimiz de elinden gelen gayreti üst safhada göstermiş, girdiği müsabakalarda elde ettiği başarılar ile göğsümüzü kabarttı. Kırkpınar ve Türkiye dereceleri de bulunan genç güreşçimiz, uluslar arası bir derece ile başarının tesadüf olmadığını göstererek yiğit bir insan olduğunu gösterdi. Emre Can’a bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum ve güreşçimizin daha büyük hedeflere ulaşacağına yürekten inanıyorum.” dedi.
Dinç, güreşçisinin bu seviyeye gelmesinde emeği geçen Antrenör Seyfettin Karadeniz’i de kutlayarak ilerleyen süreçte de kendi gibi başarılı ve şampiyon güreşçiler yetiştireceğinden emin olduklarını ifade etti.
Başkan Dinç, “Planlı ve programlı çalışmanın meyvelerini kısa bir süre içerisinde somut bir şekilde gördük. Emeği geçen herkesi kutluyorum.” diye konuştu.