Çankırı Belediyesi, Muharrem ayı münasebeti ile vatandaşlara aşure ikramında bulundu. Geleneksel olarak gerçekleştirilen etkinlikte aşure yapımı ve dağıtımına bu yıl engelliler de katıldı.
Belediye Engelli Koordinasyon Merkezi üyelerinden engelli vatandaşlar, sabah saatlerinde başlayan aşure yapımına yardım etti. Kimi kayısı doğradı, kimi fındık ayıkladı, kimi de büyük kazanlarda tüm malzemeleri karıştırdı. Engelliler, yardım etmenin sevincini yaşarken aileleri de onların mutluluğunu izledi.
Anneler, “Yavrularımızın şefkate ve güler yüze ihtiyaçları var. Başka bir şeye ihtiyaçları yok. Başkanımıza bunu sağladığı için çok teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun.” diyerek çocuklarının böyle bir etkinlik içerisinde yer almalarından duydukları gururu ifade etti.
Muharrem ayı geleneğini yaşatan Belediye Başkanı İrfan Dinç, engelliler ile birlikte Belediye hizmet binası önünde oluşturulan stantta, yapılan aşureleri vatandaşlara ikram etti. Beyaz Masa personelinin de katıldığı etkinlikte iki bin kişiye aşure dağıtıldı.
Aşure yapımına engellilerin de yardım etmesinden duydukları mutluluğu belirten Başkan Dinç, “Belediyemizce yapılan aşure yapım ve dağıtım sürecine katılan engelli kardeşlerime teşekkür ediyorum. Hayatın her anını birlikte paylaştık, paylaşmaya da devam edeceğiz. Onların bu güzel yürekleri hepimize örnek olsun. Muharrem ayının bereketine ve birleştiriciliğine çok güzel bir örnektir. Biz bu yıl hep birlikte Çankırı için aşure yaptık.” diye konuştu.
Dağıtılan aşurelerden alan vatandaşlar ise kendilerine yapılan ikramdan memnun kaldı.