Adana Büyükşehir Belediyesi, haşere ve sivrisinekle mücadelede kullanılmak üzere yeni araçlar ile birlikte 1 biocopter ve 1 insansız hava aracı (Drone) satın aldı. Tanıtım töreninde konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, “365 gün boyunca sinekle mücadelemiz devam ediyor. Artık hem karadan hem havadan mücadele edeceğiz” dedi.

100 çift kabin kamyonet, 6 binek kontrol aracı, 1 minibüs, 2 traktör, 15 robotize araç üstü ilaçlama cihazı, 50 ULV cihazı, 35 kanal sisleme cihazı, 25 sırt atomizörü, 25 holder, 350 sırt pompası, 1 biocopter ve 1 Drone’dan oluşan haşere ve sivrisinekle mücadelede kullanılmak üzere alınan alınan yeni cihazlar, Adana Büyükşehir Belediyesi Merkez Şantiyesi’nde yapılan törende tanıtıldı.

“Vatandaşın şikayetini almadan hizmetleri sürdürmek istiyoruz”

Törende konuşan Başkan Vekili Akyürek, Adana’nın 365 gün boyunca haşere ile mücadele ettiğini vurguladı. Akyürek, Başkan Hüseyin Sözlü’nün Adana için sürekli hizmet ettiğini belirterek, şunları söyledi:

“Adana’ya hizmetten zevk alma, Adana’ya bir şeyler kazandırma ve Adana tarihine geçme adına sınır tanımayan bir başkanımız ve kadrosu olduğu için ne kadar gurur duysak azdır. Bu bir sinekle mücadele başlangıç toplantısı değildir. Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Koruma Başkanlığı 365 gün sinekle mücadele ediyor. Gerek kışlak, gerek larva, gerek uçucu ile mücadele devam ediyor. Bugünkü toplantının asıl amacı 2 Mayıs’ta başlayan uçucu ile mücadele ile ilgili yeni çalışma dönemini ifade etmek ve son teknolojiyle donanmış ekiplerin son derece hassas bir şekilde vatandaşın şikayetini almadan hizmetlerini idame ettirmek.”

Konuşmaların ardından kurban kesildi, Drone test sürüşü yapıldı ve araçlar hizmete alındı. Ayrıca, ihale ile alınan araçlar 30 ay sonra Adana Büyükşehir Belediyesi’nin malı haline gelecek. Düzenlenen törene, çok sayıda belediye çalışanı katıldı.