Kepsut ilçesinde faaliyet gösteren Avcılar ve Atıcılar Derneği üyeleri arazide bulunan yaralı Puhu kuşunu Balıkesir Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKPM) ekiplerine tedavilerinin yapılması için teslim edildi.

Doğada yaralı kuşları bulan Galip Tüfekci isimli avcı ‘’ Bizler her ne kadar avcı olsak da doğanın ve hayvanların en büyük koruyucularıyız. Bölgemizdeki hayvan popülasyonunun gelişmesi ve var olanların devamı için bilinçli birer avcı olarak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Keyfi avlanmıyoruz. Bu sebeple arazide bulduğum yaralı Puhu kuşunu derneğimize getirerek başkanımız Ahmet İnce Vasıtası ile Balıkesir Doğayı Koruma ve Milli parklar yetkililerine teslim ettik” dedi.

Kepsut Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Ahmet İnce’de avcı arkadaşlarına teşekkür ederek, ‘’Derneğimiz bünyesinde faaliyet gösteren avcı arkadaşlarımız çevreye ve doğaya duyarlı avcılardır. Keyfi bilinçsizce avcılık yapmıyoruz. Bölgemizdeki av hayvanlarını sadece avlamıyoruz onların korunmasını üremesini çeşitlenmesini sağlamak içinde çalışıyoruz, Kuşları bularak bize teslim eden avcılarımız Galip Tüfekci, Cihan Turgay ve Hasan Top’a duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum’’ dedi.