Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Meydanbaşı Mahallesi’nde yapılan sıcak asfalt çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Gürkan, 2016 yılı sonu itibari ile Battalgazi ilçesinde asfaltsız yerleşim yerinin kalmayacağını söyledi.
Battalgazi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Battalgazi ilçesine bağlı Eskimalatya bölgesi Meydanbaşı Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Küme Evleri’nin yolları asfaltlandı. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, beraberinde Battalgazi Belediye Başkan Yardımcıları Yaşar Karataş, Abdulvahap Şerefhanlı ve Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte Meydanbaşı Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Küme Evleri’nde yapılan sıcak asfalt çalışmalarını yerinde inceledi.
Burada konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 2016 yılı sonu itibariyle asfaltsız yerleşim yeri bırakmama hedefiyle asfalt çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirterek, “Burada bir kadastro salt kaymadan mütevellit planlamada sıkıntı var. Hem doğalgazın gelmesi, hem diğer yol hatlarının belirlenmesi konusunda sorunlar var. Yoksa 1,5-2 sene önce buranın yapılması gerekiyordu. Tabi o süreç uzayınca gerek kadastro salt yapıdaki düzenleme, gerek doğalgazla ilgili vatandaşımızın tozdan topraktan ve çamurdan bizar olmuş vatandaşı bundan kurtarmamız gerekiyordu. Hemen asfalt ekibine talimat verdik ve çalışmaları başlattık. Çalışmalarımız sadece burada değil. Biz esasında 2017 yılı sonu itibariyle Battalgazi’nin 102 mahallesinde de hiçbir yerde asfaltsız yer bırakılmayacak dedik. Seçim taahhüdünde belirtmiştik. Fakat onu 1 yıl öne aldık ve 2016 yılı sonunda bitirilmek üzere 102 mahallenin asfaltının bitirilmesi konusunda ilgili arkadaşlara talimat verdik” diye konuştu.
2017 yılı itibariyle asfaltsız hiç bir mahallenin kalmayacağını ifade eden Gürkan, “Geçtiğimiz yıl 200 kilometrenin üzerinde sıcak asfalt ve sathi kaplama asfalt çalışması yapıldı. Bu yılki hedefimiz 250 kilometre. Ben inanıyorum ki bu yıl 250 km’lik hedefimizi gerçekleştirdiğimiz takdirde yerleşim yeri olan hiç bir yerde asfaltsız yer kalmayacak. Ayrıca bu dönemde çoğu bahçe yolları asfalt yapıldı. Özellikle Battalgazi, Mamirek, Bulgurlu, Üzümlü, Beydağı, Mola Bekir olsun hemen hemen her tarafta Battalgazi’mizin Fen İşleri ekibi, 102 mahallenin her tarafında çalışma yapıyor. Bu çalışmayı yapan ekibimize teşekkür ediyorum. Ellerine sağlık diyorum. Netice itibariyle asfalt şantiyemiz 1 yıllık olmasına rağmen çalışmalarında ve ustalıklarında hakikaten, yıllardır bu işi yapan bir performansı sergiliyorlar. Bu anlamda da arkadaşlarımıza ve ekibine teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.
Battalgazi Meydanbaşı Mahalle Muhtarı Ramazan Şener ise yapılan hizmetten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Battalgazi’mizin şu ana kadar yapmış olduğu icraatlardan ve işlerden dolayı canı gönülden teşekkür ediyoruz. Şu anda da burada asfalt çalışmalarımız devam ediyor. Halkımızla beraberiz. Cenab-ı Allah başkanımızdan ve ekibinden Allah razı olsun” diye konuştu.
Mahalle sakinlerinden Hacı Sağlam ise “Mahallenin esnaflarındanım. Öncelikle böyle bir başkana sahip olduğumuz için çok şanslı olduğumuzu söyleyeyim. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Battalgazi’yi gezerseniz gerçekten böyle nadir bir başkan olduğunu göreceksiniz. Bütün halkla iç içe olup, halkın sıkıntılarına koşan bir başkan var, kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.
Osman Kayhan isimli mahalle sakini de, yapılan hizmetlerden dolayı Başkan Gürkan’a teşekkür ederek, “Başkanımızdan ve muhtarımızdan razıyız. Biz böyle hizmetleri bekliyoruz” ifadelerini kullandı.