Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, ilçede yapılan çevre düzenlemeleri, yeşil alanlar, parklar ve çocuk oyun alanları hakkında bilgiler verdi.

Başkan Şahin yaptığı açıklamada, ”Çevre, hepimizin ortak alanı ve üzerinde gelecek nesiller ile tüm insanlığın hakkı olan önemli bir konudur. Bu nedenle çevre düzenlemelerine, yeşil alanlara, parklara, ağaçlandırma, çiçek dikimi, bitkilendirme ve dinlenme alanları oluşturmaya çok önem verdik” dedi.

Başkan Şahin şöyle devam etti: “11 bin metrekare alana sahip olan Adnan Menderes Parkımızda restorasyon yaptık. 10 bin metrekare alana sahip olan Alparslan Türkeş Parkı’nı tamamen yeniledik. Kapalı ve spor alanları oluşturduk. Kafeterya ve restoran kurduk. Fitnes alanları, çevre düzenlemeleri ve aydınlatma çalışmaları yaptık. Kauçuk zeminli oyun parklarını hizmete soktuk. Yılın 365 günü halkımıza hizmet edecek hale getirdik. Mahallelerimizde içinde engelliler parkları da olmak üzere 7 adet yeni park kurduk. Tüm parklarımızı yeniden düzenledik. Parklarımızda ki çocuk oyun alanlarının zeminlerini kauçuk zemin yaptık. Mahalle ve köylerimizde 62 adet çocuk oyun grubunu çocuklarımızın hizmetine sunduk. Köylerimizdeki çocuklarımızı oyun grupları ile buluşturduk. Bafra girişinin düzenlendik ve araç parkını halkımızın hizmetine sunduk. Çamlık Mesire Alanı’nı piknik alanı haline getirdik. Cami ve okul bahçeleri düzenlemeler yaptık” dedi.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin açıklamalarını şöyle tamamladı: “Alparslan Mahallemizde 4 bin metre kare sedir ormanı, İshaklı Mahallemizde 10 bin metrekarelik çam ormanı oluşturduk. İlçemizde her sene 150 bin adet mevsimlik çiçeklendirme ile bitkilendirme çalışmaları yaptık. Bin adet ağaç diktik. Yenilenen çocuk oyun gruplarımızın zeminlerinde ise 5 bin metrekare kauçuk kaplama yaptık. ’Okullar Hayat Olsun Projesi’ kapsamında okullarımızın çevre ve peyzaj düzenlemelerini yaptık ve çocuk oyun grupları kurduk. Çevreye, yeşil alana, bitkilendirme ve ağaç dikimlerine önem vermeye devam edeceğiz."