Malatya Büyükşehir Belediyesi, Eski Malatya baraj yolunda yol genişletme ve standart geliştirme çalışmaları yapıyor.

Ziraat Meslek Lisesi, İnönü Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu, Arıtma Tesisi başta olmak üzere birçok yerleşim yerinin ulaşımını sağlayan ve ilk açıldığından beri dar olan yol Malatya Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarıyla standartlara uygun hale getiriliyor.

Toplam uzunluğu 8 kilometre olan 6 metre genişliğindeki yol 15 metre genişliğine çıkarılıyor. Yolun 2.7 kilometrelik bölümünde çalışmalarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, yolun geri kalan kısmında ise çalışmalarını sürdürüyor.

Yol üzerinde bahçeleri bulunan vatandaşlar da yolun genişletilmesi için Büyükşehir Belediyesine destek veriyor. Yol için gerekli çekmeleri yapan çit ve duvarlarını kaldıran vatandaşlara, Büyükşehir Belediyesi de evlerinin önüne yeniden perde duvar çalışması yaparak destek veriyor.

Büyükşehir Belediyesi Eski Malatya’da geçtiğimiz aylarda Alibaba Mezarlığından, Demiryolu geçidine kadarki 3.5 kilometrelik hatta asfaltlama çalışması yapmıştı. Demiryolu geçidinden baraja kadar devam eden hat ise genişletildikten sonra asfaltlanacak.