Körfez ve Derince arasında uzanan alternatif yolun ikinci viyadüğünün tabliye montajı yapılıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Körfez ve Derince arasında uzanan alternatif yolda ikinci viyadüğün çalışmaları devam ediyor. Ayak çalışmaları tamamlanan yapının tabliyeleri yerleştiriliyor. Tabliyelerin konulmasının ardından dolgu ve üstyapı uygulamaları yapılacak.Kuzey-güney eksenli uzanan alternatif yolun iki yakası viyadük ile birbirine bağlanmış olacak. İkinci viyadük iki kilometrelik ulaşım güzergahını yaklaşık 150 metreye indirecek.

Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından Esentepe’de yapılan viyadük sayesinde kısalacak yol, güvenli ulaşım da sağlayacak. DerinceÇenesuyuile KörfezKirazlıyalıarasında uzanan alternatif yol iki viyadüğe sahip olacak. Alternatif yol,Derince’ninÇınarlı Mahallesi’ni Esentepe’ye, Esentepe’yiHarmantarla’ya,Harmantarla’yıYeni Kent’e,İbn-i Sina Mahallesi’ni 60Evler’eveKirazlıyalı’yakadar bağlayan bir güzergah.

Alternatif güzergahta ikincisi olarak planlanan viyadük, 20 metre genişlik ve 134 metre uzunluğa sahip. Viyadük çalışması projesi kapsamında 1000 metre uzunluğunda yol da yapılacak. Çalışmada ortaya çıkacak yol bölümüne 2 bin ton asfalt serilecek. Viyadükte tretuvar ve aydınlatma işleri de gerçekleştirilecek.