Yaz aylarının vazgeçilmez eğlencesi olan havuz yapımında ve bakımında en iyi malzeme ve ekipmanları kullanmak, hem sağlığımız hem de konforumuz açısından çok önemlidir. Havuzun hijyeni ve bakımı açısından malzeme seçimi oldukça etkilidir. Havuz bakımı için gereken başlıca malzemeleri sayacak olursak; havuz sirkülasyon pompası bunlardan biridir.

Suyun temiz ve hijyenik olması açısından günlük yapılan devir daim işlemine denilen sirkülasyon pompası ihmal edilmemesi gereken bir havuz malzemesidir. Havuz ekipmanları içinde yer vereceğimiz havuz filtresi ise, suyun içindeki katı pislik ve yosunların temizlenmesi görevini yapar.

Dış etkenlerden dolayı kirlenmeye müsait olan ve güneş sebebiyle yosun oluşumundan kaynaklanan bir renk bozukluğu da meydana gelebilir. İyi seçilen havuz malzemesi ekipmanları ile havuzunuzun hem dışarıdan bakınca hem de içerik olarak tertemiz olduğunu göreceksiniz.

Havuz bakımında kullanılan havuz kimyasalları konusunda seçim yapmakta oldukça önemlidir. Kimyasallar kullanılırken, dezenfektan seviyesi ve bunların sabit tutulması önemsenmesi gereken bir noktadır. Havuz kullanılmaya başlandıktan sonra ayda bir defa şoklama yapılması da çok önemlidir.

Yapılan şoklama ile suyun bulanık görünmesine, göz yanmasına ve havuzda kokuya sebep olan maddeler giderilmiş olunur. Havuz kimyasalları kullanılırken yeterli ve dengeli ölçüde kullanılması hem havuzun rahat kullanılması hem de hijyenik açıdan çok önemlidir. Havuz malzemeleri, havuz ekipmanları ve havuz kimyasalları konusunda seçim yaparken özenli davranmakta fayda vardır.