Or-Koop Merkez Birliği’nce müşterek yürütülen “Ormancılık Sektöründe Ulusal Yeterliliklere Dayalı Belgelendirmenin Geliştirilmesi” projesi kapsamında yapılan sınavlar sonucunda ‘Orman Üretim İşçisi Belgesi’ almaya hak kazanan 54 üyeye belgeleri verildi.

Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğünde gerçekleştirilen sertifika dağıtım törenine Orman Bölge Müdürü Hayati Özgür, Or-Koop Merkez Birliği Genel Müdürü Erdem Kaplan, Köy Koop Başkanı Erol Akar ile çok sayıda üye ve davetli katıldı. Sertifika dağıtım töreninde konuşan Kastamonu Orman Bölge Müdürü Hayati Özgür, Kastamonu’da ormanların yüzde 36’sının TSE’li olduğunu belirterek, “Ürettiğimiz envalerinde yüzde 37’si TSE’li ormanlardan üretiliyor. Buda ormanlarımızda çalışan üretim işçilerimizin bilinçli, bilgili ve becerikli olarak bu işleri yapmasını sağlıyor. Bu belgeler, bu eğitimler, bu hayatların yitirilmemesi için alınıyor. Bu yüzden ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“OBM’nin çalışmalarını önemsiyor ve destekliyoruz”

Köy Koop Başkanı Erol Akar ise, Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan bütün çalışmaları önemsediklerini ve desteklerini ifade ederek, “Yapılan üretimin yüzde 70’ine yakınını kooperatiflerimizle gerçekleştiriyoruz. Bölge müdürlüğümüz ile yaptığımız çalışmalarda karşımıza çıkan sorunların hemen hemen hepsini aştık. Bölgesel sorunlardan ziyade mevzuattan kaynaklı sorunlar yaşanıyor. Dolayısıyla mevzuatta yapılacak düzenlemeler bizim için önemlidir” diye konuştu.

“Toplamda 323 orman işçisini belgelendirdik”

Or-Koop Merkez Birliği Genel Müdürü Erdem Kaplan da, şunları söyledi: “Orman Genel Müdürlüğümüzün verdiği eğitimlerde altyapı oluşmasından dolayı bizim için çok önemli. Bir taraftan da biz Mesleki Yeterlilik Belgesi vermeye başladık. 328 kişiyi belgelendirme sınavına tabii tuttuk. Bunlardan 55’i başarısız oldu. Akabinde yapılan sınavlardan 50 kişi daha başarılı oldu. Toplamda 323 kişiyi belgelendirdik”

Kaplan, ayrıca dikili satış problemlerinin çözülmesini beklediklerini söyledi.