Bodrum Belediyesi ekipleri tarafından yapılan çalışma ile Kumbahçe Mahallesi Cevri Kaptan Sokak’ta bulunan çocuk parkı yenilendi.

Bodrum Belediyesi ekipleri, çocukları yeni oyun parklarına kavuşturmak ve parkların görünümünü iyileştirmek amacıyla yapmış olduğu çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler tarafından en son Kumbahçe’ye toplam alanı 1600 metre kare olan yeni bir oyun parkı yapıldı. Bodrum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından çocuk parkı olarak belirlenen alanın etrafı, öncelikle beton duvarla örülüp tel korkuluklarla çevrildi. Ardından alanın zemini düzenlenip zemine beton dökümü yapıldı.

Bodrum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, spor aletleri ile 3 ile 10 yaş grubu çocuklar ve bedensel engelli çocukların kullanımına uygun oyun gruplarının montajını gerçekleştirdi. Zemine dokuz yüz metrekare mavi, sarı, mor ve kırmızı kauçuk zemin kaplama döşeyerek parkı, Kumbahçe halkının hizmetine sundu.

Yapılan bu çalışmalar doğrultusunda parkın içerisine 5 ile 8 yaş çocuklar için uygun ölçülerde basketbol potası ve futbol kalesi kuruldu. Ayrıca çok amaçlı çocuk oyun alanını çevreleyen perde duvarlarının bir kısmı, oyun alanının kullanım ögelerine yönelik figürlere boyanıyor.

Parkın çevresi önümüzdeki günlerde, çevresinde bulunan yeşil alanlar, ağaçlar ve çalı grubu bitkilerle düzenlenerek ferah bir görünüme kavuşacak.