Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, geri dönüşüm defilesinde miniklerle birlikte şarkı söyledi.

Yıldırım Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü tarafından Dünya Çevre Günü kutlandı. Bayrak Alanı’nda düzenlenen programa Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin yanı sıra öğrenciler ve velileri katıldı. Şenlik havasında geçen programın açılışında konuşan Edebali, çevreyi korumanın hayatın vazgeçilmez unsuru olduğunu hatırlatarak, “Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm hamlelerinden birisini başattık. Ancak en az o kadar önemsediğimiz bir konu toplumsal ve sosyal dönüşüm. Hizmet anlayışımızın merkezinde insan yer alıyor. İnsana dokunan projeler hayata geçiriyoruz. Çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik projeler geliştiriyoruz. 112 bin çocuğumuza tiyatro izlettik, yine ilçemizde öğrenim gören bütün 6. sınıf öğrencilerine Bursa’nın tarihi ve kültürel değerlerini tanıtacak gezi programları düzenledik. Özellikle çocuklarımıza daha yaşanabilir bir Yıldırım bırakabilmek adına sürdürülebilir bir çevre koruma eylem planı hazırladık. Son iki yılda önemli projeler hayata geçirdik ve atık yönetimi konusunda AB standartlarını uyguluyoruz” dedi.

Başkan Edebali, “Yarınlara en büyük mirasımız çocuklarımız, çocuklara karşı en büyük sorumluluğumuz ise onlara daha yaşanabilir, daha yeşil bir dünya bırakmak. Çevre meselesinin çözümü 7’den 70’e hepimizin el ele vermesiyle mümkün. Ne mutlu bize ki çocuklarımız buna öncülük ediyor” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Başkan Edebali, Yıldırım Belediyesi Müzik Akademisi öğrencilerinden oluşan Çevre Korosu ile birlikte ‘Çevremize Sahip Çıkalım’ şarkısını seslendirdi.

Programın devamında Teferrüç Ali Osman Gür İlkokulu öğrencilerinin geri dönüşüm malzemelerinden hazırladıkları kıyafetlerin sergilendiği ‘geri dönüşüm defilesi’ izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Daha sonra da öğrenciler arasında yarışmalar düzenlendi. En fazla atık toplayan okullara plaket takdim edildi.