Osmangazi Belediyesi’nin 2009-2014 yılları arasında düzenlediği ‘1 milyon fidan’ kampanyasında toprakla buluşturduğu fidanlar ormana dönüştü. Avdancık Mahallesi’nde 5 yıl önce dikilen fidanların olduğu alana öğrencilerle çınar diken Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yeşil Bursa kimliğini yaşatacaklarını söyledi.

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Haftası münasebetiyle Avdancık Mahallesi’nde fidan dikim töreni düzenleyen Osmangazi Belediyesi, öğrencilerle birlikte çınar ağaçlarını toprakla buluşturdu. Osmangazi Kaymakamı Enver Ünlü, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, Osmangazi İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Aşkın Bozkurt, AK Parti Osmangazi İlçe yöneticileri, ilköğretim okulu öğrencileri ve davetlilerin katıldığı fidan dikim töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 2009-2014 döneminde Osmangazi’de başlattıkları “1 milyon fidan” kampanyasıyla toprakla buluşturdukları fidanların yer yer ormana dönüştüğünü söyledi.

Bursa’nın kaybolmaya yüz tutmuş olan ‘Yeşil Bursa’ kimliğinin yeniden kazanması, çevre ve doğa bilincinin artırılmasına katkı sağlamak amacıyla bu kampanyayı gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Mustafa Dündar, “Osmangazi’de orman vasfını yitirmiş yerleri tespit ederek, özellikle şehrin çevresinde çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Tespit ettiğimiz alanlara kestane, ceviz ve çam fidanları diktik. Avdancık bölgemizde ektiğimiz fıstık çamları, 5 yıl gibi kısa bir süre içerisinde büyüdü ve yer yer ormana dönüştü. 10 yılın sonunda da diktiğimiz bu fidanlar fıstık vermeye başlayacak ve köylerimizdeki vatandaşlarımız için birer gelir kapısı olacak” dedi.

Bursa’nın ismiyle özdeşleşmiş yeşil sıfatının yeniden yaşanır hale gelmesi, şehir içinde değil, şehir dışında da bu tür yerlerin korunmasını sağlamak istediklerini ifade eden Başkan Dündar, “Yoğun bir tempoyla çalışarak dağların yamaçlarında ormanı tahrip etmeden açtığımız alanlara fidanları diktik. Bu gün 4-5 yaşına ulaşan bu fidanların bulunduğu alanlar birer ormana dönüşmüş. Bu çerçevede Bursa’da başlattığımız yeşil seferberliğini bugün de sürdürüyoruz. Bursa’nın yeşil isminin yeniden kazandırılması amacıyla başlattığımız bu seferberlikte bir çok okulumuz ve işyerleri de bize destek oldu. Orman Bölge Müdürlüğümüz ile birlikte yürüttüğümüz kampanyamızda özellikle çocukların yer alması, onların bilinçlenmesi adına son derece önemli. Bugün de Avdancık’a çınar ağaçları dikiyoruz. Aynı zamanda yaprağı belediyemizin sembolü olan 160 adet çınarı toprakla buluşturuyoruz. Görüntüsüyle Osmanlıyı sembolize eden çınarlar, inşallah bu bölgeye de ayrı bir güzellik katacak” diye konuştu. Dündar, ayrıca dikilen çınar fidanlarının, nikahları bugün kıyılan çiftler için de dikildiğini söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık da törende yaptığı konuşmada, “Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve ekibine, böyle bir farkındalık için teşekkür ediyorum. Bizler gelecek nesillerin daha sağlıklı ve yeşil bir Bursa’da yaşamalarını sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Avdancık Mahallesi’nde göl kenarındaki alana 160 adet çınar fidanı dikildi. Başkan Mustafa Dündar, fidanları öğrencilerle birlikte toprakla buluştururken, dede ve torunun birlikte diktikleri fidanın toprağını da birlikte attı. Başkan Dündar, fidan dikim töreninin ardından, 5 yıl önce dikilen fıstık çamlarının bulunduğu alana da giderek incelemelerde bulundu.