Tunceli’nin Pülümür ilçesine bağlı Kırmızıköprü ve Salördek Köyü’nün sonbahar mevsimindeki doğal güzelliklerinin tanıtımı amacıyla gezi gerçekleştirildi.

Kırmızıköprü ve Salördek köylüleri tarafından organize edilen gezi Salördek Köyü’nden başladı. Köylüler ve doğaseverler 10 kilometre yürüyerek, Sonbaharın güzelliklerini seyretme ve fotoğraflama şansı yakaladı.

Yürüyüşün sona erdiği Kadırsırtı Şelalesi’nde dinlenen ve bol bol fotoğraf çektiren katılımcılar, yürüyüşün geleneksel hale getirilmesini istedi.

Yürüyüşü organize edenlerden olan Pülümür İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Aslan, önümüzdeki yıllarda etkinliği doğa festivali olarak yapmayı planladıklarını aktardı.

Geziye katılan Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şükrü Aslan, "Köyümüzün doğal güzellikleri bir yana burada insanla doğanın ne kadar uyum içinde olduğunu görmek hayatımın en büyük mutluluklarından biri oldu” dedi.

Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun ise bu tarz etkinliklerin doğaya karşı bir duyarlılık oluşturmak adına önemli olduğunu ifade etti.

Bu doğayı görmenin, bir arada olmanın ayrıcalıklı bir tarafı olduğunu aktaran Kazım Aslan ise, yurtdışında yaşadığını ancak eşiyle birlikte yılın 6 ayını doğal güzellikleri bulunan bu bölgede geçirdiklerini kaydetti.