Sapanca Belediyesi kurban bayramının huzurlu ve rahat geçmesi için bu bayram öncesinde de hazırlıklarını tamamladı. Sapancalılar bayram süresince dilek ve sıkıntıları için, 0 (262) 582 51 51 ve 0 850 224 54 54 nolu telefonlarına başvuru yapabilecekler.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Sapanca Belediyesi bir dizi önlem aldı. Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer başkanlığındaki, başkan yardımcıları ve birim müdürleri yaptığı toplantı ile görev dağılımı yaparken belediye personelinin çalışma programı da belirlendi. Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ilçe genelinde sürdürdüğü çalışmaları arife gününe kadar tamamlayacak. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de park ve oyun alanlarındaki temizlik, aydınlatma, bakım ve onarım işlerini yaparak bayrama hazır hale getirecek. Temizlik İşleri Müdürlüğü ilçe genelinde temizlik çalışmalarını tamamlayacak.

“Camiler ve yollar temizleniyor”

Temizlik İşleri Müdürlüğü ilçedeki cadde ve sokaklarda yol yıkama ve süpürme işlemleri yanında bayram namazı öncesi tüm camilerde de temizlik çalışmalarını bayram sabahına kadar bitirme hedefinde. Zabıta Müdürlüğü ise diğer birimlerle koordineli şekilde bayram süresince 24 saat kesintisiz hizmet verecek. Sapanca Belediyesi arife günü kabristanlık ziyaretinde bulunacak vatandaşların dini vecibelerini yerine getirmeleri için gerekli düzenlemelerde de bulunacak.

“Çevremizi kirletmeyelim”

Kurban Bayramı’nda kurban kesecek Sapanca halkına da uyarılarda bulunan Başkan Yılmazer, çevreyi kirletmeyecek şekilde kurban kesilmesi için gerekli tedbirlerin alınmasını isteyerek,“Kurban kesecek halkımızın kurban kesimi sırasında gerekli hassasiyeti göstereceğine inanmaktayım. İslam dininin vecibelerine uygun şekilde kurban kesecek halkımızın çevresine karşı daha duyarlı davranışlar sergileyecektir. İlçemize yakışan bir bayram geçirmek için halkımızın çevre ve görüntü kirliliğine izin verecek davranışlardan kaçınacağını düşünüyorum” dedi.