Çorum’da Uyuşturucu ile Mücadele Koordinasyon Kurulu Valilik binasında toplandı. Vali Yardımcısı Ali Deniz Sürmen başkanlığında düzenlenen toplantıya ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleşen oturumun açış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Ali Deniz Sürmen, “Uyuşturucu ile mücadele alanında oluşturduğumuz koordinasyonla aileleri çaresizlikten kurtarmak en önemli amacımız” dedi.
Uyuşturucu madde bağımlılığının önemli bir toplumsal sorun olduğuna dikkat çeken Ali Deniz Sürmen, çözüm için işbirliğinin büyük önem taşıdığını kaydetti.
Madde bağımlıları ve ailelerinin başvurabileceği kamu kurumlarının belli olduğunu hatırlatan Sürmen, problemin çözümünde psikolojik desteğin de önemine işaret etti.
Vali Yardımcısı Sürmen, Eylül ayı toplantısında uyuşturucu ile mücadele kapsamında Çorum’da sunulan hizmetlerle ilgili değerlendirmelerin devam edeceğini dile getirdi.
Toplantıda söz alan Çorum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Ömer Sobacı, 2015 yılı Kasım ayından bu yana faaliyet gösteren AMATEM hakkında bilgiler verdi.
15 yatak kapasiteli AMATEM’e Çorum’un yanı sıra çevre il ve ilçelerden hasta kabul ettiklerini anlatan Ömer Sobacı, tedavi sürecinin 20-28 gün sürdüğünü söyledi. Sobacı, halen 5 hastanın AMATEM’de tedavi gördüğünü sözlerine ekledi.
Çorum Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış, Uyuşturucu ile Mücadele İl Kurulu üyelerince yıl içinde gerçekleştirilen faaliyetlerin düzenli olarak ’umk.saglik.gov.tr’ uzantılı internet sayfasına girişinin yapılması gerektiğini kaydetti.
Uyuşturucu ile Mücadele Veri Takip Sistemi’ne faaliyetlerini kaydetmek isteyen kurum temsilcilerinin giriş şifrelerini güncellemeleri gerektiğini anlatan Ahmet Barış, konuyla ilgili soruları da cevapladı.
Katılımcıların fikirlerini de paylaştığı Uyuşturucu ile Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplantısı, yapılan sunumların ardından sona erdi.