Çorum Belediyesi Gençlik Merkezleri tarafından 15 Temmuz şehitleri anısına kermes düzenlendi. Kermesten elde edilecek gelir şehit ailelerine bağışlanacak.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer ve Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül ile birlikte Hürriyet Meydanı’nda açılan kermesi ziyaret etti. Kermeste çocuklarla sohbet eden Başkan Muzaffer Külcü, daha sonra 15 Temmuz gecesinde yaşananların anlatıldığı fotoğraf sergisini gezdi.
15 Temmuz şehitlerinin anısına Çorum Belediyesi Gençlik Merkezlerindeki öğrenciler tarafından kermes düzenlendiğini dile getiren Başkan Külcü, “Bu kermesin bizim için çok büyük önemi var. 15 Temmuz gecesi yaşananlar asla unutulmaması gereken olaylardır. Ülkemizin birliği, beraberliği, geleceği için hafızamızda o günü sürekli taze tutmamız lazım. Bu bilincin küçük yaşlardan itibaren çocuklarımıza kazandırılması gerektiğine inanıyorum. Bunu biz gençlik merkezlerimizde değişik faaliyetlerimizde yapıyoruz. Bizimle beraberler bunu gerek Milli Eğitim Müdürlüğü gerek Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü kendi faaliyetlerinde yapıyorlar. Nesilden nesile bu işin aktarılması için bu çalışmayı birlikte yürütüyoruz” dedi.
Türkiye ve Türk milleti için Kurtuluş Savaşı ne kadar önemli ise 15 Temmuz gecesi yaşananların da ülke ve milletin geleceği için o kadar önemli olduğunu vurgulayan Başkan Külcü, “Bu bilinci canlı tutmamız lazım. Otak gelecek şuuru arzusu böyle oluşuyor. Üzerinden yüzyıl geçmesine rağmen Çanakkale Zaferi’ni nasıl hatırlıyorsak konuşuyorsak ve o günkü ruh halini nasıl yeni nesillere aktarmaya gayret ediyorsak bunu da aynı şekilde düşünmeli ve ona göre hareket etmeliyiz. Yavrularımızın bu düşünce içerisinde olmaları bizin için fevkalede değerledir” ifadelerini kullandı.