Çorum Hitit Üniversitesi'nde 2013-2014 akademik yılı mezuniyet töreni düzenlendi. Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı'nda düzenlenen törene protokol üyelerinin yanı sıra öğrenciler ve velileri katıldı.

İlk olarak geleneksel oyunlar sergileyen öğrenciler katılanlara coşkulu anlar yaşattı. Törende konuşan Çorum Valisi Sabri Başköy, üniversitelerin önemli bir ilim yuvası olduğunu ifade etti. Üniversitelerin şehrin büyümesi ve gelişmesi için her anlamda büyük katkılar sağladığını dile getiren Başköy, hem öğrencilerin hem de onları eğiten akademisyenlerin en mutlu günlerinden biri olduğunu kaydetti.

Daha sonra konuşan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ise heyecanlı ve gurur verici bir gün yaşadıklarını söyledi.

Geleceğin en büyük teminatı ve aydınlık yarınların mimarı pırıl pırıl gençleri mezun etmenin heyecanı ve mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Alkan, ''Üniversitemiz 2006 yılında kurulan genç bir eğitim yuvasıdır. Çağın gerektirdiği tüm gereksinimleri olabildiğince karşılayabilecek bir yaklaşımla üniversitelerin temel işlevi olan eğitim-öğretim faaliyetlerini 160'a yakın, istihdam odaklı bölüm ve programla başarılı bir şekilde sürdürmektedir. ''ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından fakülte ve bölüm birincilerine ödülleri verildikten sonra, öğrenciler kep fırlattı. Daha sonra farklı müzik türleri ile doyasıya eğlenen öğrenciler aileleri ile fotoğraf çektirerek tören tamamlandı.