Çorum’un Sungurlu ilçesine bağlı Alembeyli ve Terzili Köylerine Maden Teknik Arama (MTA) tarafından sondaj çalışması yapılacağı bildirildi.

MTA Genel Müdürlüğü ilgili jeoloji mühendisleri AK Parti Sungurlu İlçe Başkanı İlyas Özkan’ı ziyaret etti. Ziyarette ilgili mühendisler tarafından Alembeyli ve Terzili köyü yakınlarında kömür ve sıcak su sondaj çalışmaları yapılacağı bildirildi.

MTA mühendisleri, alınan ruhsatlar doğrultusunda 10 bölge tespitinin yapıldığı haritalarda gösterilerek ilk etapda Alembeyli ve Terzili köylerine hafta içinde sondaj çalışmalarının olacağını, sondaj derinliğinin 1000 metre derinliğe kadar inebileceğini belirtti.

AK Parti Sungurlu İlçe Başkanı İlyas Özkan bu araştırmaların önemine değinerek, tespit ettikleri bazı bölgelerde araştırmalar yapılması için Enerji Bakanlığı nezdinde bazı yerler hakkında girişimlerde bulunduklarını söyledi.

Umut ederiz ki bu çalışmalar olumlu sonuç verir ve ilçemiz adına istihdam imkanı sağlar diyen Özkan, sondaj çalışmalarında çıkabilecek sıcak su kaynağının da önemli olduğunu belirtti.