Mardin’in Derik ilçesinde PKK’lı teröristlerin uzun namlulu silahlarla askeri araca düzenlediği saldırıda şehit olan Osmancıklı Astsubay Üstçavuş Mustafa Ayna anısına at yarışı düzenlenecek.
Osmancık Belediye Başkanlığı, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ile Osmancık Atlı Spor Kulübü Derneği işbirliğinde düzenlenecek olan yarışları 2 Ekin 2016 Pazar günü saat 12.00’de başlayacak.
Osmancık’ta düzenlenecek olan at yarışı koşusu Osmancıklı şehit Astsubay Üstçavuş Mustafa Ayna ve tüm şehitlerimizin anısına gerçekleştirilecek.
Türkiye’nin her bölgesinden yaklaşık 150 atın katılması beklenen yarışmada baş koşusuna 7 bin 500 TL, Baş Altı Koşusuna 5 bin 500 TL, Büyük Orta Koşusuna 4 bin 500 TL, Küçük Orta Koşusuna 3 bin 500 TL, Deste Koşusuna 3 bin TL, 4’lü Tay Koşusuna 2 bin 500 TL, 3’lü Taş Koşusuna 1500 TL, Yerli Dörtyol Koşusuna 1000 TL, Arap Saf Kan Koşusuna 4 bin TL ve İngiliz Atları Koşusuna ise 4 bin TL ödül verilecek.
Düzenlenecek At Yarışları hakkında bilgi veren Şehit Mustafa Ayna’nın babası ve aynı zamanda Osmancık Atlı Spor Kulübü Derneği Başkanı Muzaffer Ayna, “Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu’nun 2016 toplantısında federasyon başkanımızdan Osmancık’ta oğlum Şehit Mustafa Ayna anısına bir at yarışı organizasyonu yapmalarını rica ettik. Kendileri bu teklifimizi gayet olumlu ve anlamlı bularak organizasyonun yapılması yönünde çalışmaları başlattı. Hassasiyetlerinden dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum. Oğlum Mustafa Ayna’nın şehit olmasından dolayı federasyon başkanımız üzüntü duymuştu, bu teklifle kendisine gitmemizden son derece memnun oldu. Bu yıl Osmancık’ta gerçekleştirilecek olan at yarışları bizim içinde anlamlı ve onurlu bir yarış olacak. Şehit anısına olduğu için bu yarışlara Türkiye’nin birçok yerinden katılım olacağı inancındayım. Çünkü Federasyonun bu zamana gerçekleştirdiği yarışlar için bir şehit anısına düzenlediği ilk koşu olacak.
Bu tür olumlu yaklaşım göstererek bu konuda hassas davranan belediyemize ve federasyonumuza çok teşekkür ederim” dedi.