Denizli Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Ofisi, dar gelirli kadınların ev ekonomisine katkı sağlaması amacıyla yürütülen proje kapsamında 15 kadına toplam 27 bin 660 TL mikrokredi çeki teslim etti.
Denizli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 2009 yılında kurulduktan sonra birçok kadına hizmet veren Mikrokredi Ofisi, ev ekonomisine katkı sağlamaya çalışan dar gelirli kadınlara destek sağlamaya devam ediyor. Bu kapsamda Kent Konseyi binasında Mikrokredi Ofisi tarafından projeleri onaylanan 15 kadın için mikrokredi çeki dağıtım töreni düzenlendi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, burada yaptığı konuşmada, mikrokredi projesinin her geçen gün kartopu gibi büyüdüğünü belirtti.
Değirmenci, “Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ile Denizli Büyükşehir Belediyesi ortaklığında yürütülen proje kapsamında mikrokredi ofisimize Büyükşehir Belediyemizin bütçesinden resmi olarak katkı sağlıyoruz. Bunun yanı sıra bu işe katkı koymak isteyen hayırseverlerimizin destekleri ile de bu projemiz her geçen gün kartopu gibi büyüyor. Hedefimiz Denizli’de mikrokrediden yararlanmak isteyen her bayan kardeşimize bu projeyi ulaştırmak. Burada gördüğünüz hizmetleri, destekleri, sunulan imkanları diğer ihtiyaç sahibi insanlara anlatmak sizin göreviniz. Denizli üreten bir şehir. Üreten bir şehirde özne olmayı seçtiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmanın ardından Değirmenci projesi onaylanan 15 kadına toplam 27 bin 660 TL tutarında mikrokredi çeki teslim etti.