Türkiye Sakatlar Derneği Denizli Şubesi tarafından engelli vatandaşlara yönelik geliştirilen ‘Sizden Biriyiz’ projesinin tanıtımı yapıldı.
Türkiye Sakatlar Derneği Denizli Şubesi tarafından hazırlanan ve Güney Ege Kalkınma Ajansının katkı sağlayacağı ‘Sizden Biriyiz’ projesi Denizli Gazeteciler Cemiyetinde tanıtıldı. Engellilerin sosyal yaşamda daha fazla yer alması için düzenlenen tanıtım toplantısında, projenin ortakları 3 aylık süreçte engellilere yönelik yapacakları çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan toplantı salonunda yapılan programa, Türkiye Sakatlar Derneği Denizli Şubesi Başkanı Osman Çiyancı, proje ortakları Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü adına il Müdür Yardımcısı Kadriye Özer, İşitme Engelliler Derneği, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Pamukkale Teknokent A.Ş. ve Özel Çocukları Koruma Derneği temsilcileri katıldı.
Proje hakkında konuşan Türkiye Sanatlar Derneği Denizli Şube Başkanı Osman Çıyancı, Türkiye genelinde engelli sayısının 8.5 milyon civarında olduğunun ifade edilmesine rağmen net bir rakam ortaya konamadığını belirterek, bunun Denizli özelinde de farklı olmadığını belirtti.
Proje paydaş ve iştirakçilerin konuşmalarının ardından, koordinatör Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nden proje koordinatörü Gülistan Çankaya bir sunum gerçekleştirdi. Projenin Denizli’de engellilerin kendilerine sağlanan haklardan daha bilinçli bir şekilde faydalanmalarını sağlayabilmek amacıyla tasarlandığını belirten Çankaya, Denizli’de, yaşayan 500 engelli ile anket gerçekleştirerek, engellilerin sorunlarını ve beklentilerini güncel olarak tespit edeceklerini söyledi. Çankaya, elde edecekleri verilerle ilgili somut adımlar atılması için, il genelinde çalışma bittikten sonra projeyi bakanlıklara ve TBMM’ye sunacakların belirtti.