Atatürk İlkokulu öğrencileri fidanları toprakla buluşturdu. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Orman ve Su işleri Bakanlığı arasında imzalanan 'Ağaçlandırma Faaliyetlerinin Yürütülmesine İlişkin İşbirliği Protokolü' kapsamında, Atatürk İlkokulu bahçesinde fidan dikimi yapıldı.

Öğrenciler ve yetişkinleri çevre, orman ve ağaç sevgisi konusunda bilinçlendirmeyi, okul bahçelerini ağaçlandırmayı, okul ormanları oluşturmayı ve gelecek nesillere güzel bir çevre bırakmayı amaçlayan protokol kapsamında düzenlenen fidan dikim etkinliğine, milli eğitim şube müdürleri, okul yönetimi, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Öğrenciler; Sarıçam, Mavi Ladin ve Sedir türünden oluşan 150 adet fidanı büyük bir hevesle okul bahçesindeki bin 500 metrekare alanda toprakla buluşturdu. Öğrencilerin ağaçları dikme çalışmaları sırasında mutlulukları yüzlerinden okunuyordu. Şube müdürleri, öğretmenler ve veliler büyük bir gayretle fidan diken öğrencilere dikilen fidanlara sahip çıkmalarını, fidanların bakımlarını yapmayı ihmal etmemeleri gerektiğini söylediler. Yoğun katılımla gerçekleşen etkinlik, fidanlara can suyunun verilmesiyle son buldu.