Pamukkale Belediyesi, tarafından 11. Sınıfta okuyan yaklaşık bin öğrenciyi tarihi ve kültürel yapıları tanıması için İstanbul’a götürüldü.
Pamukkale Belediyesi, lise öğrencilerinin kültürel ve tarihi mekanları tanımaları amacıyla yaptığı etkinlikte yaklaşık bin lise 11.sınıf öğrencisini İstanbul’a geziye götürdü. Ekim ayı içinde 6 kafile halinde giden öğrenciler, biri devlet biri vakıf olmak üzere 2 üniversitesine götürülerek ziyaret etti.
Öğrenciler İstanbul’da üniversite ziyaretlerinin yanı sıra Minyatürk’ü gezip, Panorama 1453 müzesine ziyarette bulundu. Ayrıca Boğaz turu ile İstanbul’un hem doğal hem de tarihi güzelliklerini görme fırsatı yakaladı.
Pamukkale Belediyesi olarak gençlere ve eğitime her daim destek verdiklerini ifade eden Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da üniversite sınavına girecek olan 11. sınıf öğrencilerine yönelik İstanbul gezisi organize ettik. Buradaki amacımız geleceğimiz olan gençlerimizin gelecek planlarının, hayallerinin yükseltilmesine katkı sağlamak ve onların ufuklarını açmak. Biz sadece İstanbul’a götürmek için gençlerimizi göndermedik. Burada hem eğitime dokunmuş oluyoruz, hem ailelere dokunmuş oluyoruz. Hem de gençlerimizin hayallerine ulaşmaları konusunda ellerinden tutmak istiyoruz. İstanbul gezimiz ayrıca onlar için bir araştırma gezisi olmuş oluyor. Katılan tüm öğrencilere teşekkür ederim” dedi.