Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kent merkezi ve kırsal ilçelerde sivrisinek, karasinek ve haşerelere karşı ilaçlama çalışması 252 personel ve 57 araçla devam ediyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte sivrisinek, karasinek ve haşerelere karşı kış ayları boyunca yürüttüğü ilaçlama çalışmalarını hızlandırdı. 4’ü merkez, 13’ü kırsal toplam 17 ilçe ve bağlı mahallelerde, 252 personel ve 57 araçla ilaçlama çalışması yapan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ilçe merkezleri ve kırsal mahallelerdeki mesire alanları, parklar, bodrum katları, çöp toplama alanları, hayvan barınakları ve kanallarda ilaçlama çalışmalarına devam ediyor. Ekipler, ilaçlama çalışmalarında araç, ULV cihazları, sırt atomizerleri ve sırt pompalarını kullanıyor.

“İlaçlama çalışması aralıksız yürütülüyor”

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, kente ilaçlama konusunda hiçbir sorununun yaşanmaması için tüm ekiplerin çalışmalarını aralıksız yürüttüklerini belirterek, yapılan çalışma ile vatandaşların, park, bahçe ve yeşil alanları daha rahat bir şekilde kullanabileceğini söyledi.

Eryılmaz araçları denetledi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhsin Eryılmaz, ilaçlama ekipleri ile çalışmalarda kullanılan 57 aracı Büyükşehir Belediyesi hizmet binası önünde denetledi. Eryılmaz, birim amirlerinden ilaçlama çalışmalarına ilişkin bilgi aldı.