Vatandaşa yönelik kamu hizmetlerinin etkin bir şekilde yürütülebilmesi için verginin büyük önem taşıdığını belirten Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Engin Yeşil, tüm vergi mükelleflerine büyük önem düştüğünü söyledi.

Diyarbakır Vergi Dairesi Başkanı Seyfettin Baysal ile Gelir İdaresi Grup Müdürleri Mehmet Fatih Teksin ve Göngür Gönültaş, Vergi Dairesi Müdürleri Yaşar Akşahin, Mehmet Say, Murat Arslan ve Mustafa Atalay, “Vergi Haftası” nedeniyle DTB Başkanı Engin Yeşil, Meclis Başkanı Ahmet Ay, Başkanvekili Şeyhmus Ayhan ve Genel Sekreter Kamuran Karadağ’ı ziyaret etti.

Diyarbakır Vergi Dairesi Başkanı Seyfettin Baysal, 28. Vergi Haftası’nın bu yıl 27 Şubat-5 Mart 2017 tarihleri arasında tüm yurtta çeşitli etkinliklerle kutlandığını belirterek, “Yurt genelinde tüm İllerde çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması amacıyla her yıl şubat ayının son haftasını Vergi Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu etkinliklerimiz kapsamında siz değerli sivil toplum örgütü temsilcilerimiz ve mükelleflerimizi ziyaret etmekteyiz” dedi.

Verginin bir ülkenin gelişmesinde ve kalkınmasında büyük bir önem taşıdığını belirten DTB Başkanı Engin Yeşil ise, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Vatandaşın vergisini zamanında ödemesi gerekir. Kutsal bir görev olan vergi, aynı zamanda çocuklarımızın gelecek teminatıdır. O nedenle kamu hizmetlerinin sağlıklı ve aksamadan yürütülebilmesi için tüm vergi mükelleflerine büyük görev düşmektedir" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Diyarbakır Vergi Dairesi Başkanı Seyfettin Baysal, DTB Başkanı Engin Yeşil’e çiçek verdi. Yeşil ise, Başkan Baysal’a plaket hediye etti.