Erkekler Voleybol 2. Lig 5. Grup Takımlarından Diyarbakır Peyasspor, ligin ilk maçında Mardin Midyat Belediyespor’u 3-0 mağlup etti.
Peyasspor Kulübünden konuya ilişkin yapılan açıklamada, ligin ilk maçında Mardin Midyat Belediyespor’u üstün bir oyun sonunda mağlup ettikleri belirtildi. Açıklamada, “Sporcularımız alt yapıdan yetişmiş ve bu kulübe hiç bir karşılık beklemeden hizmet eden voleybol sevenlerden oluşmaktadır. Öz kaynaklarımızla idame edilen kulübümüz lig sonunda hakkettiği yerde olacağından şüphemiz bulunmamaktadır. Bizim gibi kurum kulübü olmayan spor kulüplerinin şartları çok zor olmakla beraber çevreden yapılan destekler bize ayrı bir güç sağlamaktadır” denildi.
Futbolun çok desteklendiği bir toplumda profesyonel olarak voleybolda faaliyet gösteren kulüplerinin diğer branşları da faaliyetlerde bulunulduğu açıklama, şöyle tamamlandı:
“Diğer amatör branşlara da faaliyetlerimizi kendi imkanlarımızla devam ettireceğiz. Bu münasebetle kulübümüze salon tahsisi yapan, bizlere katkı sağlayan başta spordan sorumlu İl Vali Yardımcısı Tuğba Koşal’a, Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Demir’e, Cizrelioğlu Lisesi Müdürü Hikmet Toz ile bizlere malzeme desteğinde bulunan Club Marduk’un sahibi Şemsettin Atasoy’a teşekkür ediyoruz.”