Diyarbakır’daki camilerde okunan Cuma hutbesinde Halep’e yardım çağrısı yapıldı. Bazı vatandaşlar imamı hutbesini okurken gözyaşlarını tutamadı.
Türkiye’deki bütün camilerde olduğu gibi Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde bulunan tarihi Ulucami’de de Cuma hutbesinde Halep için yardım çağrısı yapıldı. Bazı vatandaşlar imamı hutbesini okurken gözyaşlarını tutamadı.
Namaz öncesi okunan hutbede cami imamı, Halep’te insanlık ve medeniyetin yok edildiğini belirterek, “İnsanların ilaçsız, soğuktan donarak can verdiği bir şehir düşünün, bütün insanlığın ve ehli imanın kötü sınav verdiği bir şehir. İşte bu şehir asırlardır gönül bağımızın olduğu Halep’tir. Bugün sözün bittiği ve sözün tükendiği bir noktadayız. Bir ümmet düşünün toprakları paramparça edilmiş, Müslümanları birbirine düşürülmüş, ırkçılık ve mezhepçilik fitnesiyle birbirinin kanını akıtan bir ümmet düşünün. Halep’teki kardeşlerimiz açlıktan ölürken hangi yüzle Müslüman olduğumuzu iddia edeceğiz. Haçlılar bu topraklarda cirit attılar, Müslümanları katletmek istediler ama yiğit bir insan çıktı. Selahaddin Eyyubi kazandı. Ey Selahaddin Eyyubi’nin torunları siz de kazanmaya aday olmak istemez misiniz? Yine Selahaddinler çıkmayacak mı? Yine bu zalimlere ve gaddarlara dur denilmeyecek mi? Amerika, Çin, Rusya ve onun avenesi olan İran ne kadar güçlü gözükse de onlar mağlup olmaya mahkumdurlar. Suriye’de ve diğer bölgelerde çıkan bütün savaşlarda hepimiz bu mazlum kardeşlerimize, muhacir kardeşlerimize kucak açtık ve yardımlarımızı hiçbir zaman esirgemedik. Bu memleketin kapısını çalıp da geri çevrilen insan olmadı. Her zaman onlara ensar olundu. Bugün de yine ensar olma günüdür. O mağdur kardeşlerimize yardım elimizi uzatma günüdür. Halep’teki bir kardeşimizin, bir yetimin, bir çocuğun küçücük bebeğin elinden tutmaya var mıyız? Halep uzak ama yardımlarımızı gönderme imkanı uzak değil” dedi.