ABD’nin bundan tam 15 yıl önce Irak’ı işgalinin sembol fotoğrafı olarak hafızalara kazınan Iraklı Ali el-Kaysi ortaya çıktı… El-Kaysi, ‘‘Tutuklanan her insan insanlık dışı uygulamalara maruz kaldı. Hukuksuzluklar, işkence, cinsel taciz, aşağılama… Tecavüz ve daha başka kötü şeyler…’’ dedi.

Dünyanın en büyük terör örgütü ABD’nin bundan tam 15 yıl önce Irak’ı işgalinin sembol fotoğrafı olarak hafızalara kazınan Iraklı Ali el-Kaysi ortaya çıktı… Ebu Gureyb Cezaevinden sızan fotoğraflarda vücuduna elektrik verilirken görülen Ali el-Kaysi, Ebu Gureyb Cezaevinde kaldığı bölümün numarasını hiç unutamadığını söyledi. 151716 nolu bölümde kaldığını söyleyen el-Kaysi, işgal sırasında ABD askerlerinin tutukladığı Iraklıların daha hapishane kapısından girer girmez vücudunun hassas bölgelerine elektrikler verildiğini ve kapılara bağlandığını söyledi.

'HER ŞEYİ YAŞADIK'

El-Kaysi, ‘‘Tutuklanan her insan insanlık dışı uygulamalara maruz kaldı. Hukuksuzluklar, işkence, cinsel taciz, aşağılama… Tecavüz ve daha başka kötü şeyler…’’ dedi.

'VÜCUTTAKİ İŞKENCE İZLERİ GEÇİYOR AMA RUHTAKİ GEÇMİYOR'

El-Kaysi, ‘‘Vücuttaki işkence izleri cerrahi operasyonlarla zaman içinde geçiyor ama insanın ruhundaki yaralar ne kadar zaman da geçse bir türlü geçmiyor’’ ifadelerini kullandı. El-Kaysi’nin bu sözleri söylerken gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

El-Kaysi, ‘‘Tutuklandıktan sonra Amerikalıların insan olmadığını anlamış olduk’’ şeklinde konuştu.

Kaynak: Yeni Akit