ABD’nin İngiltere ve Fransa ile birlikte sabah saatlerinde Esad rejimine yönelik düzenlediği operasyon ‘gerçekçi ve samimi’ bulunmadı. Katil Esad'in üslerini 'göstermelik' vuran Katil Batılı ülkelerinin operasyonu "Esad'i kahramanlaştırma" operasyonu olarak yorumlandı.

ABD, sabah saatlerinde İngiltere ve Fransa ile birlikte Duma’da kimyasal katliam yapan katil Esad rejimine yönelik operasyon düzenledi. Operasyon sonrası her 3 ülkeden gelen açıklamalarda Esad rejiminin kimyasal silah tesislerinin vurulduğu belirtilirken, operasyonun kısa süreli olması, kamuoyunda “Sınırlı, samimiyetsiz ve gerçeklikten uzak bir operasyon” olarak yorumlandı.

Üstelik Theresa May, yaptığı açıklamada, güç kullanmaktan başka alternatiflerinin olmadığını belirterek ''Operasyonun, rejimin değişmesiyle bir alakası yok'' ifadelerini kullandı. Yani Batı, aslında ne yapmak istediğini bilmiyor...

DÜRÜST DEĞİLLER

Bugüne kadar hem dünyanın birçok noktasında hem de Suriye'de onlarca kez yaşanan ‘kimyasal katliamlara’ sessiz kalan ve çocuk, yaşlı demeden binlerce masumun yaşamını yitirmesine seyirci olan ABD ve Batılı devletler terör örgütlerini de yanına alarak Suriye’de binlerce kişiyi katletmeye devam ediyor. Bölgede ölüm saçmayı sürdüren söz konusu ülkeler, Suriye’de açılan yaralara merhem aramak yerine ‘kimyasal katliam’ yapan Katil Esad rejimine karşı başlatılan ‘göstermelik operasyon’ ile bölgedeki tahribatı daha da derinleştirmenin planlarını yapıyor. 

ESAD'İ KAHRAMAN YAPMA OPERASYONU

Katil Esad'in üslerini göstermelik olarak vuran katil Batı ülkeleri, Esad'i kahramanlaştırırken, büyük operasyonu ise Türkiye'ye çekiyor. Türkiye'yi her geçen gün daha fazla kuşatma altına almak isteyen ABD ve Fransa, Türkiye'nin Suriye'deki etkinliğini vurmaya kalkıyor.

Kaynak: Yeni Akit