Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Neuert, Washington'un Irak dahil birçok ülkeyle temasa geçtiğini ve Amerika'nın Düşmanlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Edilmesi (CAATSA) anlaşmasının önemini açıkladıklarını söyledi. Moskova'yla yapılacak savunma anlaşmalarının olası sonuçları olacağını da ilettiklerini söyledi.
2 Ağustos 2017'de Amerikan Başkanı Donald Trump İran, Kuzey Kore ve Rusya'ya CAATSA yaptırımlarını yasalaştırdı.

Neuert, Irak ve Rusya'nın S-400 füze savunma sistemleriyle ilgili anlaşmayı sonuçlandırıp sonuçlandırmadıklarını bilmediğini ifade etti.

SUUDİ ARABİSTAN GAZETESİNDEN IRAK İDDİASI

Sözcünün açıklamaları ise Suudi Arabistan'ın Arapça yayınlanan Al-Watan gazetesinin “Bağdat Moskova'dan Rus yapımı s-400 füze savunma sistemini satın almak istiyor” haberinin ardından geldi.

Irak Başbakanı Haydar Al İbadi'nin Irak Savunma Bakanlığı ve Ulusal Güvenlik Konseyi'nden bir ekibi füze savunma sistemlerinin satın alınması için Rus yetkililerle görüşmek üzere görevlendirdiğine dair haberler de yayınlandı.

RUSYA MUHTEMEL ALICI ÜLKELERİ SAYDI

Bu ayın başında ise Rusya Federasyonu Konseyi Savunma Komitesi Başkanı Albay General Viktor Bondarev ise Suriye, Irak, Sudan ve Mısır'ın füze savunma sisteminin olası alıcıları olduğunu ifade etmişti.

Geçen hafta Rusya devlet şirketi Rostec'ten de Moskova'nın güvenlik endişeleri olan herhangi bir ülkeye hava savunma sistemlerini satmaya hazır oldukları açıklaması yapıldı.

Kaynak: Time Türk