Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia, Filistin'deki kritik duruma temasla, Kudüs'ün İsrail'in başkenti olarak tanınmasında Amerika yönetiminin kararının bölgede güvenliği yok ettiğini bildirdi.

İRNA'nın bildirdiğine göre BM Güvenlik konseyinde Filistin özel oturumunda konuşan Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia, Kudüs'ün İsrail'in başkenti olarak Amerika tarafından resmiyete tanınmasının her kesin umudunu kırdığını, duyguları bir kez daha zedelediğini ve istikrarı daha da bozduğunu bildirdi.

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi, İsrail'in işgal altındaki topraklarda site inşa çalışmalarını sürdürmesinin Filistin'de krizi daha da tetiklediğini ve en kısa zamanda durdurulması gerektiğini bildirdi.

Bilindiği üzere işgalci İsrail rejimi BM ve Güvenlik Konseyinin kararlarına rağmen Filistin topraklarındaki site inşa çalışmalarını aralıksız sürdürmekte.

Rusya'nınBM Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia, Filistin meselesinin tek çözüm yolunun ise iki bağımsız devletin kurulması olduğunu bildirdi.

Kaynak: Pars Today