CNN'de “State of the Union” adlı bir programa katılan Santorum, öğrencilerin silah yasası için yürüyüş yerine bir okul saldırısını önlemek için acil yardım hizmeti öğrenmeleri veya kendi yollarını bulmaları gerektiğini söyledi.
“Çocuklar sorunlarının çözümü için neden başkalarını arasınlar, bir şeyler yapsınlar; belki sorunla mücadele için acil yardım dersleri alsınlar, silahlı bir saldırgan olduğu zaman gerçekte bu şekilde cevap verilebilir” şeklinde konuştu.

AMERİKAN BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI KOYMUŞTU

2012 ve 2016 yılları arasında başkanlık adayı olan Santorum, öğrencilerin kanun yapıcılardan kendilerini korumak için silah yasasını onaylamasını istemek yerine, toplumlarında zorbalıkla mücadele için çalışmaları gerektiğini veya bir silahlıya karşılık vermeleri gerektiğini ifade etti. NE OLMUŞTU?

Eski senatörün yorumları sosyal medyada infiale yol açtı. Bir iki gün önce ise binlerce öğrenci ve genç Amerika çapında onları destekleyenlerle birlikte silah şiddetine karşı mücadelede daha sıkı yasalar için yürüyüş yapmıştı.

Cumartesi gerçekleştirilen eylemlere Florida'da geçtiğimiz ay 17 kişinin hayatını kaybettiği parkland Marjory Stoneman Douglas High School'dan öğrenciler önderlik etti. YÜRÜYÜŞLERİ SİYASİ OLARAK DEĞERLENDİRDİ

Santorum ayrıca bu yürüyüşler siyasetten daha fazlası ise o zaman bütün ülke geniş çaplı bir tartışmaya girer ve bu da bir işe yaramayacak “düzmece silah yasası” etrafında dönmez diye yorumda bulundu.

Öğrencileri hedef alan Santorum, “Onlar birisinin yasa geçirmesi için eylemde bulundular. ‘Ben bir birey olarak bu sorunla nasıl mücadele ederim' demek için değil” dedi. 

Kaynak: Time Türk