Batı terör Örgütü’nün (BTÖ) küresel markası DAEŞ’in içindeki farklı ülkelere ait hizipler arasında yaşanan lider infazları ve bunlara karşı amansız bir mücadele veren Türk Silahlı Kuvvetleri’nin itlafları neticesinde lider kadrosu büyük yara alan terör örgütüne, ABD tarafından yeni CEO atandı.
ABD, El-Bab'da Türk askerine karşı savaşı yönetmesi için, daha önce ABD ordusu tarafından eğitildiği ortaya çıkan ve Tacik ordusundan kaçan yarbay Gülmurad Halimov'u görevlendirdi. Atamanın ABD tarafından yapıldığı ve iyi bir keskin nişancı olan teröriste ‘Ebu Ömer' kod adının verildiği öğrenildi. Bu tayin Obama'nın son icraatı olarak kayda geçti.

TSK ÇOK BÜYÜK İTLAFLAR YAPTI

Türk Silahlı Kuvvetleri, Batı Terör Örgütü'nün (BTÖ) üye ülkeleri tarafından kurulan ve sadece Müslümanlarla savaşan sözde ‘Müslüman' terör örgütü DAEŞ'e mensup teröristin yanı sıra, çok sayıda ‘emir' adı verilen liderini de itlaf etti. Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında Türk savaş uçakları, Münbiç emiri Ebu Hamza El-Ensari'yi, 2016 Aralık ayında terör örgütünün sözde emirlerden Ebu Husen Tunusi ve Ebu Ensari'yi itlaf etmişti. Türk ordusu geçtiğimiz günlerde de en az 4 emiri daha öldürdü. Küresel markalarının zarar görmesi üzerine paniğe kapılan ABD, daha önce eğittiği Tacik bir yarbayı Mehmetçik'le savaşı yürütmesi için DAEŞ'e “Amerika'nın emir eri” olarak tayin etti.

DAEŞ İÇİNDE, İÇ SAVAŞ VE İNFAZLAR

BTÖ tarafından terör örgütü DAEŞ içinde farklı güçlere hizmet eden, farklı istihbarat örgütlerinin namı hesabına çalışan hizipler arasında ocak ayının başında iç savaş çıkmıştı. 2016 Haziran'ında DEAŞ askeri kanat sorumlusu Ebu Ali el Anbari'nin öldüğü ABD bombardımanında ağır yaralanan, Musul ve Rakka'da tedavi edilen baş terörist Ebu Bekir el Bağdadi iç çatışmada vuruldu ve bir bacağı kesildi. Bunun üzerine Muhammed el Adnani “Bu şartlar altında görevini ifa edemez” diyerek Bağdadi'ye bayrak açtı.

BACAĞI KESİLDİ, LİDERLİK KRİZİ ÇIKTI

Ayağı kesilen Bağdadi'nin örgüt içinde çöküntü yaşanmaması için kimse ile görüşmediği, görüntü vermediği, kendisi için özel inşa edilen yer altı mahzenlerinden yalnızca ses kaydı yayınlayarak örgütü yönetmeye çalıştığı ileri sürülüyor. Bağdadi 1 yıla yakındır hiç bir fiili görüşmeye katılmayınca, bunun iç savaşı daha da artırmasından endişe eden ABD devreye girdi.

MUHALİFLER İNFAZ EDİLİYOR

Bağdadi'nin içine düştüğü durum üzerine “Halife yürüyemiyor, bu şartlar altında görevini ifa edemez” diyerek isyan eden DAEŞ'in sözcüsü Ebu Muhammed el Adnanî ‘nin örgüt tarafından infaz edildiği tespit edilmişti. Terör örgütünün son günlerde yaşadığı başarısızlıklar ve farklı hiziplerin etkinlik mücadelesi yüzünden çok sayıda iç çatışma çıktığı ve çatışmada karşılıklı infazların yaşandığı dile getiriliyor.

ABD'DEN DAEŞ'E YENİ CEO

Terör örgütleri DAEŞ ve Haçlı Şabi'nin İslam topraklarında batı ve İran adına yürüttükleri vekâlet savaşında iç mücadele baş gösterince ABD, CEO değişikliğine gitti. ABD ordusu tarafından ABD'de eğitildiği tespit edilen Tacikistan İçişleri Bakanlığı polis özel kuvvetleri OMON'da yarbay rütbesiyle görevliyken, 2015 yılında ortadan kaybolmuştu. DEAŞ'a katıldığını duyuran eski yarbay Gülmurad Halimov'a ‘Ebu Ömer Halimov' kod adı verildi. Terör örgütü DAEŞ'i artık Türk kökenli bir terörist yönetecek. Türklerin Türklerle savaşı manasına da gelecek olan bu kirli oyundan önce Irak'ın eski operasyon lideri ‘Çeçen' lakaplı Ebu Ömer el-Şişani'nin geçtiğimiz Temmuz'da öldürülmesinin ardından yerine Halimov'un getirildiği duyurulmuştu.

TERÖRLE MÜCADELE EÇİN EĞİTİLMİŞTİ

Amerikan Dışişlerine bağlı Diplomatik Güvenlik ve Anti-terörizm birlikleri tarafından özel savaş taktikleri konusunda eğitilen ve keskin nişancı olduğu belirtilen Ebu Ömer Halimov, El Bab'da Türk askerinden darbe yiyen DEAŞ'ı toparlaması için görevlendirildi. Halimov'un 2003-2014 yılları arasında, Amerika ve Tacikistan'da, ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen beş farklı terörle mücadele eğitim programına katıldığı tespit edildi. ABD'yi tebrik için Türk Ordusu'na ait uçakların yakın zamanda Halimov'a bir kokteylle kutlama yapması bekleniyor.

AKAR'DAN ABD'YE 20 KM ÇIKIŞI

ABD liderliğindeki koalisyonun Türkiye'nin Suriye sınırından 20 kilometreden (km) daha fazla derine inmesine karşı olduğu yönündeki açıklamasına, geçtiğimiz günlerde Riyad'da 13 ülke genelkurmay başkanının hazır bulunduğu toplantıya katılan Türkiye Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar sert tepki göstermişti. Akar, El Bab operasyonuna müttefiklerden hava operasyonu desteği gelmemesine konusunda duyduğu rahatsızlığı, “DEAŞ 20 km'ye kadar terör örgütü de, 20 km'den sonra başka bir şey mi? Başka bir oluşuma mı dönüyor? Hayır, DEAŞ, her yerde DEAŞ. Irak'ta da DEAŞ, Suriye'de de DAEŞ. DAEŞ'le en etkin mücadeleyi yürüten TSK'ya destek verilmemesi müttefiklikte sıkıntı yaratıyor” sözleriyle dile getirmişti.

Kaynak: Yeni Söz