Adım attığı her coğrafyada egemen olmak için gözünü kırpmadan sivil katliamı yapan ABD, dünya tarihinin en kanlı sayfalarına sahip bir ülke. Vietnam’dan Japonya’ya, Kore, Afganistan ve Irak’tan Suriye’ye varıncaya kadar dünya üzerindeki pek çok ülkede sivilleri öldüren ABD, karşısına dikildiği Türkiye’nin terörle mücadelesini eleştirmesi sizce ne anlam ifade ediyor?

Dünya tarihine bakıldığında yeryüzünde yaşanmış en büyük vahşetlerin faili konumundaki ABD, haklı güvenlik endişeleriyle kendi sınırın terörden temizlemeye çalışan Türkiye’nin Zeytin Dalı Harekâtı’nı küstah tavırlarıyla eleştiriyor.

Oysa Suriye’nin Afrin bölgesine harekâtın başladığı daha ilk dakikalarda sivil ölümlerin yaşanabileceği yönündeki sözde kaygılarını dile getiren ABD’nin asıl amacının aylar öncesinden kol kanat gererek ittifak kurduğu teröristleri korumak olduğu gün gibi aşikârdı.

Bütün harekât planını sivillerin hiçbir şekilde zarar görmemesi üzerine kuran Türkiye’nin hassasiyetlerini görmezden gelen ABD’nin “Savaş” Bakanlığı Sözcüsü Galloway “Afrin’de artan şiddet, sivillerin yerinden olması ve ölümleri artırma riski taşıyor” ifadeleriyle ikiyüzlü bir tavır takınmaktan çekinmedi. Üst üste yapılan benzer açıklamalarla dünyanın her yerinde olduğu gibi yine durumdan kendine vazife çıkararak jandarmalığa soyunan ABD'nin bu küstah tavrı kendi geçmişinde yaşanan insanlık trajedilerini akla getirdi.

ABD’NİN UTANÇ TARİHİ

Şimdi gelin ABD’nin sırf kendi çıkarları uğruna işlediği cinayetleri birlikte hatırlayalım. Zira herşeyden önce uyguladıkları soykırımla Kızılderililer’i ortadan kaldırmaya çalışan ABD’nin Vietnam’da tek başına bir milleti ve medeniyetini kimyasal silahlarla hedef alarak sivilleri göz göre göre katlettiği bugün herkesin malumu.

Bütün dünyanın, işlediği her sivil cinayetini meşrulaştırmakta üzerine ülke tanımadığı ABD’nin, son yıllarda Ortadoğu’da devreye soktuğu saldırgan politikalar yüzünden Suriye ve Irak’ta yüzbinlerce sivil hunharca katledildi. Yakın zamanda Türkiye’de yaşanan 15 Temmuz darbe girişimi de dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki ülkelerde yaşanan darbe girişimlerine doğrudan ve dolaylı olarak destek veren ABD’nin sebep olduğu sivil ölümleri saymakla bitiremeyiz.

ABD’nin maddi ve manevi arkasında durarak işlediği her suçuna ortak olduğu Siyonist İsrail hükümeti, yıllardır bazı kaynaklara göre yüz binlerce bazılarına göre ise milyonlarca Filistinli’yi canına kıydı. Son tahlilde her geçen gün yeni sinsi planlarını devreye sokan ABD, yeryüzünde sistematik olarak cinayet işleyen kan emici bir vampirden farksız. Öyle ki son olarak ABD kontrolündeki YPG-PYD-PKK’nin Afrin bölgesinden ateşlediği 2 roketin düştüğü Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki saldırıda ölen 17 yaşındaki Fatma Avlar’ın ölümünden dahi sorumlu denebilir.

TAŞERON ÖRGÜTLERLE KİRLİ İŞBİRLİĞİ

ABD öncülüğündeki Batılı Koalisyon güçleri tarından işgal edilen Müslüman ülkeler olan başta Irak ve Suriye, ardından Afganistan, Arakan, Filistin ve Yemen’de sadece 2017 yılı içerisinde katledilen sivil Müslüman sayısı 180 bini geçti. Yine rakamlara göre sadece 2017’de, Pentagon’un talimatlarıyla Musul ve Rakka’ya havadan ve karadan düzenlenen bombardımanda günlük ortalama 70 ton bomba kullanıldı. Bu saldırılarda ölen sivil sayısı 38 bin olarak geçti kayıtlara.

Batı menşeli haçlı zihniyetinin taşeron terör örgütleriyle kurduğu kirli işbirliğinin dünyanın başına bela ettiği işgal ve yağma sürecinde, terör örgütleri DAEŞ, PKK, PYD, YPG ve Boko Haram gibi bir birinde azılı teröristler maşalık görevi üstlendi. Sadece bu örgütler eliyle öldürülen sivil sayısı ise 8 bini aştı.

Suriye ve Irak’ta en çok sivil katleden örgüt ise ABD’nin sahadaki en faal piyonu konumundaki PKK/PYD ve YPG oldu. Örgütün sivil katliamlarını raporlayan Suriye İnsan Hakları Ağı’nın tespitlerine göre Deir ez Zor, Rakka ve Halep kırsalında ABD destekli saldırılarda 4 binden fazla sivil öldürüldü.

Kaynak: Diriliş Postası (Muhammed Şimşek)