ABD Dışişleri Bakanlığı, Suriye’de kötü şartlarda yaşayan 11 milyon insan için kullanılacak 378 milyon dolar ek yardımda bulunulduğunu açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Esed rejiminin Halep’te yaşayan 500 bin insanın gıda, su ve ilaç sevkiyatını engellediği ve şehri bombalamaya devam ettiği ifade edildi. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ülke genelinde Suriyelilerin acımımasız bir şekilde katlediği ve bu barbarca savaşın yükünü taşıyan masum sivillere yardım etmek amacıyla 378 milyon dolar yardımda bulunduklarını belirtti. ABD hükümeti bu son yardımı ile birlikte Suriye’ye toplam 2,4 milyar dolar insani destekte bulunmuş oldu. Yardımların bir kısmı bölgede bulunan sivil toplum kuruluşları aracılığıyla Suriyelilere ulaştırılacak. Ayrıca yardımların bir bölümü, Lübnan, Ürdün, Türkiye, Irak ve Mısır'da bulunan Suriyeli mültecilere ulaştırıldı.

Bakanlığın açıklamasında, Birleşmiş Milletlet Güvenlik Konseyi (BMGK)’nin Suriye'de milyonlarca kişiye, Esed rejiminin izni olmaksızın insani yardım ulaştırılmasına yetki veren tasarıyı kabul ettiği hatırlatıldı. Bakanlık, BM’nin bölgeye daha çok yardımda bulunmasını beklediklerini dile getirdi.