Afganistan başkenti Kabil’de Uluslararası Destek Gücü (ISAF) bünyesinde görev yapan yabancı bir asker kimliği belirsiz kişi tarafından uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Sabah yaşanan saldırıda askerin kaldırıldığı hastanede öldüğü açıklandı.

Görgü tanığı Sayed Fehad isimli vatandaş, Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, "Yabancı askerlerin aracı polis tarafından durduruldu ve şehre girişine izini verilmedi. Bu sırada yabancı askerler çağırıldı. Askerlerin bazıları araca geçiş izni için polislere doğru gitti. Polisle konuşan askerlerin güvenliğini sağlayan 3 yabancı asker biraz ilerdeki aracın yanındaydı. Bir kişi aniden bıçakla oradaki askerlerin birine saldırdı ve olay yerinden kaçtı.” diyerek gördüklerini anlatı.

Başka bir vatandaş da, “Benim dükkanım karşı tarafta. Aniden bir ses duyduk ve koştuk. Hemen etraf kuşatıldı ve bize izin vermediler. Bir baktım yabancı bir asker yere düşmüş yatıyordu.” dedi.

Ramin isimli vatandaş ise "Ekmek almaya gidiyordum. Bir ses duydum. Buraya baktığımda bir silahlı yabancı asker yerde yatıyordu ve başka biri ismini söyleyerek bağırıyordu. Çok kan kaybetti. Buralar hep kan içindeydi. Boğazında yara vardı.” sözleriyle gördüklerinin aktardı.