Türkiye’deki üniversitelerde öğrenim gören Afganlar, düzenlenen programda buluştu.

Türkiye’ye öğrenim görmeye gelip ardından ülkelerine dönen Afganlar, Afganistan’ın başkenti Kabil’de düzenlenen programda bir araya geldi. Aralarında Afganistan hükümetinde çalışanların da bulunduğu mezunlar buluşmasına birçok Afganistanlı milletvekili ile Türk milletvekilleri de katıldı. Programa katılan Türkiye-Afganistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, Türkiye ve Afganistan dostluğuna değinerek, öğrencilerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Türkiye-Afganistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkan Yardımcısı Milletvekili Aydın Önal da, terör örgütü FETÖ’nün dünyanın birçok yerinde öğrenci yetiştirdiğini ancak amaçlarının farklı olduğunu belirterek, “Bizim tek derdimiz, bilim aktarmak, ilmi paylaşmak, tecrübeyi paylaşmak, kardeş ülkelerle dayanışma içinde olmak” dedi.

Üniversite öğrenimini Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde tamamlayan Ferudun İlham ise, Afganistan-Türkiye dostluğuna değinerek, Türkiye’de okumanın büyük katkılar sağlaması nedeniyle yakınlarına Türkiye’de okumalarını tavsiye ettiğini belirtti.

Marmara Üniversitesi’nde iktisat okuyan Raziye Adil de, yüksek lisans için Türkiye’de bulunduğunu belirterek, Türkiye’ye ve Türk halkına duyduğu sevgiyi dile getirdi.